e ljudi mislio sam da ovdje neko nesta zna, vidim da se i znalci GTI-ja ne javljaju nego prate diskretno raspravu. mogu samo reci da ste hrpa CYBER trkaca koja stvar rijesava preko tast ili mozda NFS online. ne znam odakle ste pokupili toliku pamet pa za neko auto mozete tvrdit da ne ide toliko i toliko i slicno... da se dogovorite izgleda mogli bi izmjeriti koliko bash sada ide ovaj golf 8v do stoje
smjesni ste, de 2xklik na NFS i play arcade mode.
evo jedna cinjenica stvarna sto se tice ovog golfa... smijete e performansama 0-100 za 8,7 sec... smjesni ste vi u najmanju ruku.
u vise navrata sam se s puntom ganjao s doticnim golfom iz mjesta iz roll starta i kako god hoces i okrenes... u mene punto 0-100 km/h ide 8,6 fabricki, 0-402m = 16,1 fabricki.
kazete da ce ovaj neki punto oderat ovog golfa, hoce ali ako ce i od mene biti brzi jedino tako...
1,2 doticni punto ide fino ali ni blizu mog punta ili ovog golfa...
golf je ubrzanju gotovo indentican mome puntu... a tu se sada vracamo na brojke
golf 8v 0-100 km/h = 8,7 sec
punto 0-100 km/h = 8,6 sec
ja mu bjezim u vecini slucajeva za nijansu 1-2 haube imam prednosti tako da svi vi sto pisete ovvdje jednom rijecu je NETACNO.
taj punto 1,2 je igracka za mog punta i ovog golfa , jer sam se mali milion puta ganjao sa 1,2 sporting puntima, sredjenim, chipanim i slicnim pizdarijama.. u vise navrata sam i vozio sportinga tako da znam kako ide i koliko moze.
nisam pametan da se natezem protiv sviju ovdje, mogu samo reci da puno lupate po tast i kako mislite da ste najbrzi. jos sada samo malo skrenite s teme i sve ce biti ok..
@Fiesta_Boy
izgleda ti samo znas Copy/paste i dobro se snalazis po googleu
a ova tvoja izjava : "maca ovi gore podatci su ti vrijedili nekada davnooo neke 1985god. kada je auto bilo u fabrickom stanju"
potvrdjuje tvoje znanje u autmobile uopste ili motor konkretno... svaka cast.. gdje pokupi toliku pamet da i ja idem surfat po tim stranicama.
Na netu imas dosta edukativnih auto portala gdje mozes nauciti nesta pametno i korisno , onda dodji ovje i prospaj pamet ali dzaba ti i to kada je 1gram prakse = 1 tona teorije.. burno reagujem ali sto kazes Eko-u isto kao da si meni rekao...
pitaj nekog starijeg majstora sta se radi s motorom nakon 200-300.000 km, sta biva, sta se desava, kako se auto onda ponasa, spomeni mu klipove i onda Special 1 i Special 2....
@Alen_P
preracunao se u brojkama ? cisto sumnjam
@Dino
imas cudan feeling za brzinu ako ti punto 1,2 LETI
@Al_Galone
doticni Eko je imao auto BMW kao u tebe s istim performasama pa sigurno da onda moze tvrdit neke stvari bolje nego ti
pozdrav brzi i zestoki