Pozdravljam sve članove ovog super foruma.
Jučer sam se registrovao, i fakat sam fasciniran forumom.
Ako sam pogriješio rubriku izvinjavam se moderatorima. Ima malo eksterijera, ali akcenat je na enterijeru
Vec duže vrijeme vozim Golf 4, 1.9TDI, 66KW, Edition oprema,2000.god. i prezadovoljan sam. Odmah da naglasim da me brzina plaho ne interesuje, nego prije svega izgled auta :icon_smile:
Molio bih vas za pomoć, savjete, informacije, i unaprijed Vam se najtoplije zahvaljujem.
S vana ne želim puno stvari da radim, prije svega Xenon svjetla. Eh, sad gdje, šta, kako i kod koga? Kontaktirao sam Jimobile Tomislavgrad i ponudili su mi neka "njemacka svjetla za 285 KM sa ugradnjom i dvije godine garancije".
Druga stvar je zatamnjivanje stakala. Kome se obratiti i kolika je cijena toga? Na jednom prijašnjem autu sam imao zatamnjena stakla i bio sam česta meta policijie, kao zakonom je to zabranjeno. Šta uraditi po ovome pitanju? Atest?
I treća i zadnja stvar što se tiče eksterijera su maglenke, "obrvice" na farove i farbanje lajsni u boju auta. Gdje, šta i koliko?
Interijer je ono što me najviše interesuje.
Prije svega želim da uradim bijele satove i kromirane prstenove oko pokazivača. Kome se obratiti i kolika je cijena?
Druga stvar je kromiranje centralne konzole koja mi je dosta oštećena, što zbog nestručnog mijenjana kasetofona što zbog habanja.To sam otprilike ovako zamišljao:
Da li je to izvodivo, ko bi mi to mogao da uradi i za koliko novca?
Treća stvar su presvlake. Unutrašnjost mi je crno-siva.
Želio bih eko-kožu. Čuo sam za momke iz Pazarića. Auto ima airbage u sjedištima, da li je to problem?
Kakvu vi kombinaciju preporučujete? Ne bih želio presvlačiti nebo i vrata jer su u odličnom stanju.
Četvrta stvar je vezana za drugu. Ručke na vratima također izgledaju ohabano zbog onog prvog sloja gume koji se polahko guli. Da li da i njih kromiram ili ima neko bolje rješenje?
Peta stvar je DVD. Gdje bih to mogao najjeftinije nabaviti? Šta vi preporučujete . . . ?
Šesta stvar su alarm i parking senzori. Gdje, šta, kako? Opet mi je Jimobile poslao ponudu, parking senzori Rainbow 188 KM ili "najnoviji model alarma 194 KM" sa ugradnjom.
To bi otprilke bilo to. Ako neko ima neki prijedlog rado bih ga volio čuti. Nakon što ovo uradim onda bih volio auto obogatiti sa par spojlera.
Unaprijed Vam se svima zahvaljume na odgovorima.