Atiker jedino rezervar valja. ECU samo AC Stag, ili EuropeGas. Dizne Valtec ili jos bolje Hana...Što se tiče plina, ja sam iz Tuzle, moje mišljenje da je ATIKER najpametnije rješenje što se tiče plinskih instalacija,
Ja imam taj novi sistem na Volvu, ali Europegas. On je prikopcan i na OBD sistem. Stvar o nikakvih problema. A potrosnja skoro pa ravna benzinuAC Stag bas citam prije neki dan imaju novu generaciju ecu-a koja radi sve sama bas me zanima imal neko kod nas nove modele da radi
Brkas pojmove. Sekvent je nacin (sistem) ubrizgavanja plina. I za taj motor ide SAMO sekvent.Ima li neke velike razlike, AC stag ili sekvent ?
Još jedno pitanje vezano za audi-a da li je moguće zamijeniti manual klimu za digitalnu ?
pardon greška moja, koji se najbolje pokazao ili sve zavisi od toga kako se uradi instalacijaBrkas pojmove. Sekvent je nacin (sistem) ubrizgavanja plina. I za taj motor ide SAMO sekvent.
AC Stag je proizvodjac plinske opreme, kao i Atiker, BRC, Europegas itd...
To za klimu ne znam.
Send via Gameboy Color
mozes li mi reci koji je tacno model i ja se interesujem da predjem na plin sve bi i nebi nikako da prelomimJa imam taj novi sistem na Volvu, ali Europegas. On je prikopcan i na OBD sistem. Stvar o nikakvih problema. A potrosnja skoro pa ravna benzinu
AC stag (osnovni model) imam na Astri. Radi svoj posao, ali tu su mi manji zahtjevi. Potrosnja plina je nesto veca u odnosu na benzin (5-7 benzina, 7-8 plina)
Send via Gameboy Color
Ni najbolja/najskuplja oprema ne vrijedi ako majstor ne zna zanat.pardon greška moja, koji se najbolje pokazao ili sve zavisi od toga kako se uradi instalacija
jeste Tuzla / Živinice, razmišljam se kod njih pregled i ako bi radio plin, jer ipak haj da kažem "poznatija firma " i jača u odnosu na neke majstore koji rade u garaži, ne podcjenjujem nikoga ali mislim da bi oni prije radili kvalitet zbog samog imena firme za koju rade zbog ugleda. Naravno za koji dan bi trebao ići pogledati audi-a pa objavim slike kao i ostalo.Ni najbolja/najskuplja oprema ne vrijedi ako majstor ne zna zanat.
Neki majstori znaju sa AC stagom, neki BRCom... Itd
I ja sam cuo dosta pohvala za atiker-tuzla. Mislim da im je sjediste u zivinicama, velika firma. Cesto tu prolazim.
Raspitaj se na vise mjesta.
Obavezno nek ti daju spisak koji ecu, koji isparivac, koje dizne i koji precnik cijevi (kod tih jacih motora ide fi16 dotok, fi12 odvod)
Postavi nam ovdje par tih ponuda, pa cemo razmotriti
Send via Gameboy Color
Ja sam Volva radio u Bihacu (Adnan Lipovaca - Nuni) i svaka pohvala za njega i rad.mozes li mi reci koji je tacno model i ja se interesujem da predjem na plin sve bi i nebi nikako da prelomim
Mislim da neces pogrijesiti. Pitaj ih samo rade li sa drugim ECU osim atikerovih, odnosno sta preporucuju... Pa nam javi ovdjejeste Tuzla / Živinice, razmišljam se kod njih pregled i ako bi radio plin, jer ipak haj da kažem "poznatija firma " i jača u odnosu na neke majstore koji rade u garaži, ne podcjenjujem nikoga ali mislim da bi oni prije radili kvalitet zbog samog imena firme za koju rade zbog ugleda. Naravno za koji dan bi trebao ići pogledati audi-a pa objavim slike kao i ostalo.
I ja se mislim al sve da mi je vise snage a da se vozim dzabe, nece moci...mozes li mi reci koji je tacno model i ja se interesujem da predjem na plin sve bi i nebi nikako da prelomim
Ja sa 200 konja, vozim se po cijeni tdi-a sa 90 konja...I ja se mislim al sve da mi je vise snage a da se vozim dzabe, nece moci...
za "voznju" samo benz a plin za kotrljanje do 3500 rpm tako nesto hhehhe kontam iskreno sve mi zao auta hocu necu ali ozbiljno razmatram mada najzalije mi je jos jedan detalj audi mi postaje premali lomim se josI ja se mislim al sve da mi je vise snage a da se vozim dzabe, nece moci...