Član
RedLine je napisao(la):Ma uvijek ce biti tih nekih podkradica i zezancija sa vremenom semaforom itd,npr ja i zilo u mostaru u klasi 15 zajedno i obojica probili u 14 i opet zajedno a koliko ja znam parovi se ne mogu isti ponavljati :icon_question: tako da idemo dalje i vidimo se u zivinicama
A sto se ne bi mogli parovi ponavljati?
Koliko sam ja upucen parovi se slazu tako da najbrzi iz prethodnog kruga ide na najsporijeg, i prema tome ako ste vas dvojica imali priblizno ista vremena doslo je do toga da vas ponovo upare.
Od ovog nacina se odstupa jedino u slucaju neparnog broja takmicara kada najbrzi biva lucky winner, a onda se ostali redaju po gore navedenom sistemu ...
Jedino, koliko znam, lucky winner ne moze biti isti takmicar dva puta za redom
Neka me neko ispravi ako grijesim
A ovo sa RL-om, po meni je pravilo OK, mada ovo sto Boki rece "prestanak daljnjeg takmicenja" i nije tako losa ideja, ali postavlja se pitanje sta ako taj neko ko napravi RL pobijedi u toj trci??? Bilo bi tu dosta komplikacija, tako da ipak mislim da je diskvalifikacija najrealnija ... ako vec hoces pehar za drugo mjesto ... svjesno odvezi "na sigurno", a ako hoces rizikovati, pa ici na pobjedu, onda budi spreman i da snosis posljedice ...