Nissan se narugao Ferrariju ovim GT-R-om

Nissan se narugao Ferrariju ovim GT-R-om

Putovanja.ba
Administrator
nissan%20gtr%2033.jpg

Možda bi mogli da pomislite da kupovinom automobila postajete vlasnik svih prava na njega i sa slobodom da svojim vozilom radite šta god vam padne na pamet, ali ako je u pitanju Ferrari, niste u pravu. Još kako niste u pravu...

Proizvođač iz Maranella se ne libi da zaštiti svoje interese čak i nakon što iskrcate nezanemarivu cifru na njihov račun. Svejedno im je da li je reč o polovnom ili novom Ferrariju, a jednako furiozno će se obračunati sa višegodišnjim vlasnicima njihovih vozila, kao i najpoznatijim predstavnicima sedme sile, što je Chris Harris mogao da nauči iz prve ruke.

Ovoga puta na meti teške Ferrarijeve artiljerije našao se kanadski umetnik Deadmau5 koji je povodom relija Gumball 3000 svoj Ferrari 458 Italiju presvukao u foliju sa motivima Nyan Cat, na njega okačio tablice 'EPICLULZ' i oznake Ferrari zamenio onima sa natpisom 'Purrari'.

Genijalno, zar ne.

U Ferrariju USA se nisu složili. Muzičaru su promptno isporučili opomenu pred tužbu i primorali ga da 458 Italiju vrati u prvobitno stanje što je on i učinio odlučivši da italijansku egzotiku zameni za britansku - McLaren 650S Spider.

Kakve veze Nissan GT-R ima sa celom pričom?

Dovitljivi Japanci su odlučili da iskoriste podignutu prašinu kako bi se narugali Ferrariju i još jednom pokazali zašto bi kupac trebalo da bude svetinja.

118373-nissan%20gtr%203.jpg

Momci i devojke iz Nissana su sa mnogo takta, humora i pažnje prema detaljima, doduše u Photoshopu, preuredili GT-R na sličan način na koji je Deadmau5 sredio svoj Ferrari, a nisu zaboravili dodati ni njegov logo umesto amblema 'SpecV'.

Svaka čast, Nissan. Tako se to radi.
 
Gdje su ona vremena kad je izašao 512TR ili GTR R32, kad ni Ferrari ni Nissan ni ostali nisu gledali pederska posla i bavili se društvenim mrežama nego promovirali samo vrhunski inženjering. !? :grumpy:
 
Član
Gdje su ona vremena kad je izašao 512TR ili GTR R32, kad ni Ferrari ni Nissan ni ostali nisu gledali pederska posla i bavili se društvenim mrežama nego promovirali samo vrhunski inženjering. !? :grumpy:

nestala onog dana kada su se presla pravit avta za vozace, i pocela pravit za mamine i tatine maze,.
 
Član
Zato se svaki mjesec dana divimo nekoj kineskoj igrački koja uglavnom g.... od auta napravi da izgleda kao neki od popularnih talijana
Bravo kinezi.
 
Član
I ovi od Ferrari vala seru, sta njih briga u koju ce boju neko ofarbati auto ili kakve ce staviti embleme?
Auto je placeno, i vlastnik odlucuje sta ce sa njim raditi. Zamisli sad da ti posalje fabrikant tvoj auta
neko pismo da su vidjeli da si promjenio neke stvari i da oni hoce da se vrati auto u orginal stanju
ili ce te voditi na sud? Ma daj, fakat nisu normalni..
 
Legend
Kada kupujes auto, potpisujes klauzulu da ce auto zadrzati izgled kakav je izasao iz fabrike..
sta treba da neki derpe kupi ferrarija i da ga ofarba u pink, stavi kljokice po njemu i kromirane felge ?

ja apsolutno podrzavam ovu politiku, kome se ne svidja nek kupi nissana i napravi cirkus od njega u bilo kom obliku..
 
Član
cista glupost, ako si uredno platio auto onda treba da imas sva prava na to auto, pa cak i pink boju sa sljokicama da ga ofarbas
a hvala Bogu pa nismo svi pederi, ima i onih koji bi mu promjenili recimo felge ili nesto tako, neku sitnicu ali ne mozes jer ti fabrika ne dozvoljava
ma daaaaajj
 
Većina kupaca nisu entuzijasti nego vrsta ljudi koja zna samo da je nešto skupo i novo i da ima "tamo nekakav imidž tko zna kako stečen".
Zamisli kada se u Londonu ispred omiljenog ekskluzivnog restorana pojavi 7 458ica i svi crvene crne ili žute boje, zašto dopustiti takvu sramotu da se i moj 458 ne istakne u toj masi običnih 458ica, radje ću ga ofarbat u hello kitty motive :D

A zašto Ferrarijevi advokati ne tuže npr Mansory, koji pravi odvratne kreacije, sto puta ružnije od standardnog Ferrarija u duginim bojama :D :)
 
Putovanja.ba
Administrator
To su stvari koje i drze cijenu i ekskluzivnost Ferrarija. I uzmemo Porsea koji je izgubio to. Pored mene prosao Passat ili Panamera meni isto.

Al opet da sam kupac iskreno bi mi smetalo i revoltirala bi me prijetnja tuzbom. Valjda ima neki drugi nacin da se sugerise, zamoli itd. Ipak je to tvoj kupac kojeg opet oni filtriraju i biraju.
Nemogu ja tek tako doci sad i kupit auto, kad imaju uvjete razne.
 
Član
Jedna rijec...


PRESERAVANJE! :)

Dati 200-300 000 eura i ne smijem auto spustiti, ne smijen auto ogrebati, ne smijem se istaknuti od drugih, dosadi mi boja i ja hocu neku drugu i neki tamo seljober dodje i kaze ne smijes ti to auto ofarbati iako si ga platio masno nego dotjeraj ga nazad nama i mi cemo ga prefarbati u istu boju koja je bila i naplaticemo ti opet masno, a tebi ta boja dosadila i hoces neku drugu koju ferrari nema...
 
Član
Jbt meni nije sad nis jasno....ja sam vidio hiljade ferrarija koji su uradjeni tj, cunirani :D

Ovo je vjerovatno neki posebni slucaj...posto je ova utrka posebno ispracena , pa im je vjerovatno zasmetao kic na njihovom proizvodu....a ne vjerujem da sad cimaju svakog vlasnika sto je promjenio boju auta ili boju felgi ....
 
Top