Član
Tko je jednom upao na teren kojeg cuvaju muzijak i zenka dobermana i bjezao od istih zna kako su mocni psi A radio sam sa par dobermana sa rukavom i taj pas te napada u visini glave dakle on rukavicu zagriza bez problema na visini od 180-200cm a napada takvom brzinom i zestinom da to nije zdravo. Na svojoj kozi sam osjetio ubrzanje i udar mnogo jacih i snaznijih pasa a doberman je medju najaktivnijim , Jedino je pit bull pokazao vise agilnosti i izdrzljivosti od dobermana.
A sad jel se nekome svidja ili ne to je sve od promatraca i sta tko zeli i voli. Ja osobno volim bull pasmine i mastife i njihove podvrste ali da imam neki objekt za aktivno cuvanje muzijak i zenka dobermana bi bili prvi izbor , stealth tehnika cuvanja neznas da je tu dok te ne okruze spremni da zagrizu
A sad jel se nekome svidja ili ne to je sve od promatraca i sta tko zeli i voli. Ja osobno volim bull pasmine i mastife i njihove podvrste ali da imam neki objekt za aktivno cuvanje muzijak i zenka dobermana bi bili prvi izbor , stealth tehnika cuvanja neznas da je tu dok te ne okruze spremni da zagrizu