Član
Al_Galone je napisao(la):ima li neko mozda dobermana? Ili zna nekoga ko uzgaja iste?
Imam ja dobermana, ženka stara nekih 9 mjeseci trenutno. Pasmina za poželjeti, meni lično nema ljepših pasa na svijetu. Sto se tice karaktera, kao sto neko ranije rece, sve ti je do odgoja. Ako uzmes psa dok je mali, od 2 do 5-6 mjeseci, i ako ga socijaliziras i naviknes na zivot sa ljudima i drugim psima, neces imati nikakvih problema. Moja je k'o janje, samo bi se mazila i igrala. Inace su 5-ta najinteligentnija pasmina na svijetu, poslije Border Kolija, Pudlica, Njemačkog ovčara i Zlatnog Retrievera. Fascinantno je kako brzo uce i razumiju, moja kuja vec sa 7 mjeseci je znala kad ju pitam hoce li vani, hoce li jesti, i sl. dok su komande tipa lezi, sjedi, cekaj, daj sapu savladane za par sati. Jedino u cemu su problematicni, barem ovih 5-6 mladjih dobermana sa kojima sam ja bio u kontaktu, jeste povodac i vodanje vani. Sve dok ne sazriju, godinu i pol - dvije, su pravo blesavi, vuku na povodcu, skacu i sl. Sve u svemu, fantasticni psi.
Ukoliko zelis, mogu ti dati broj momka od kojeg sam ja kupio svoju zenku. Zivi u Tuzli i vec 7-8 godina se bavi uzgojom dobermana, ide po takmicenjima i sl. Psi su vakcinisani, sa urednim papirima, cijena je oko 400-njak KM bez kupiranja usiju i repa, sa istim je oko 500-njak maraka. Ako si zainteresovan, javi se na P.P.
Evo par fotki kako kučka izgleda
Šmekanje kroz prozor
Spervizija parkinga
I njeno Veličanstvo na sofi