Onima koji vide a ne cuju ili onima koji cuju a nevide ili :lol:Kenno je napisao(la):Šta reći, kakvu posluku porati
George je napisao(la):U posušju KIA-u zovu krviti isusove auta :lol:
Kenno je napisao(la):Relano, brate, Golf je najbolji. Osim možda Audija. Dobra je i Škoda. A i Seat.
TDI su odlično. TSI isto tako. Ovo su sve priče proistekle iz mržnje spram tim savršenstvima na četiri točka...
nermin suljagic je napisao(la):buhahahahahaa,s cim ljudi poredak prave...
A de nek mi masinac kaze jel ima veze ako izmedju dva lancanika stavis lanac od metar ili od 20cm(recimo da ima je odnos prenosa 1:12)dali ce se promijeniti odnos prenosa???
Ja druze imam inzinjera masinstva u kuci,imam dosta dobro opremljenu radionicu medju ostalog i strug,i znam da 0,1mm moze predstavljati probleme kod odredjenih stvari...
OggyBoy je napisao(la):U tvom konkretno slučaju sa zupčanicima možda i nema veze ako voziš bajk, ali...
Ima veze ako dolazi do širenja materijala koji međusobno ne smiju imati tolika odstupanja od mjera ako bi ta odstupanja ugrozila pravilan i nesmetan rad nekog sklopa, u ovom slučaju motora. Naravno, usled zagrijavanja, materijal se širi i daje veće mjere, ali sve te mjere imaju neke svoje tolerancije, a ovdje je izgleda slučaj da taj lanac onda izlazi iz okvira tih tolerancija i to predstavlja problem. Ako je samo to problem, onda treba vidjeti zašto se to dešava i preomijeniti materijal, uzeti neki kvalitetniji koji će zadovoljiti standarde i to je to.
Jbg, mašinstvo traži preciznost, baš veliku preciznost, ali i ta preciznost ima svoje tolerancije, ne može ni svaki dio biti identičan, ali je bitno da je u okvirima tolerancije.
Npr, šta sam napravio ako uradim rupu fi105H7, a kontrolni čep NE IDE prolazi kroz nju? Teško, ali prolazi.:icon_question: A jako je mala tolerancija.
OggyBoy je napisao(la):nermin suljagic je napisao(la):buhahahahahaa,s cim ljudi poredak prave...
A de nek mi masinac kaze jel ima veze ako izmedju dva lancanika stavis lanac od metar ili od 20cm(recimo da ima je odnos prenosa 1:12)dali ce se promijeniti odnos prenosa???
Ja druze imam inzinjera masinstva u kuci,imam dosta dobro opremljenu radionicu medju ostalog i strug,i znam da 0,1mm moze predstavljati probleme kod odredjenih stvari...
U tvom konkretno slučaju sa zupčanicima možda i nema veze ako voziš bajk, ali...
Ima veze ako dolazi do širenja materijala koji međusobno ne smiju imati tolika odstupanja od mjera ako bi ta odstupanja ugrozila pravilan i nesmetan rad nekog sklopa, u ovom slučaju motora. Naravno, usled zagrijavanja, materijal se širi i daje veće mjere, ali sve te mjere imaju neke svoje tolerancije, a ovdje je izgleda slučaj da taj lanac onda izlazi iz okvira tih tolerancija i to predstavlja problem. Ako je samo to problem, onda treba vidjeti zašto se to dešava i preomijeniti materijal, uzeti neki kvalitetniji koji će zadovoljiti standarde i to je to.
Jbg, mašinstvo traži preciznost, baš veliku preciznost, ali i ta preciznost ima svoje tolerancije, ne može ni svaki dio biti identičan, ali je bitno da je u okvirima tolerancije.
Npr, šta sam napravio ako uradim rupu fi105H7, a kontrolni čep NE IDE prolazi kroz nju? Teško, ali prolazi.:icon_question: A jako je mala tolerancija.
Kad smo već zapeli za taj Cee'd, ko od vas je sjeo u njega i vozio se da može da ocjeni sa tolikom sigurnošću da ne može da prismrdi Gnojfu usranom, pogotovo ovaj novi? Koreanci su bili plastični, smrdili, lupkali, tuckali,..., ali ta vremena su prošla, htjeli vi to priznati ili ne. Bacajte pare na to usrano ime VW, pametni će da voze nešto povoljnije i uživaju u tome, a ne u polovnom Gnojfu serije 4 sa kurbla prozorom i bez klime, naravno, plaćenim bar par "'iljada" više od Opela, Forda, Renoa i sl.
George je napisao(la):i onda je svizac zamotao cokoladu u omot
OggyBoy je napisao(la):George je napisao(la):U posušju KIA-u zovu krviti isusove auta :lol:
:lol::lol::lol:
Ipak, Pro Cee'd i Golf 6, realno, pogledaj cijenu, a pogledaj dizajn, garanciju i opremu koja ulazi u cijenu, + što za cijenu Golfa najjeftinijeg, uzmeš skoro full opremljen Cee'd.
VS
Realno, šta je bolje:icon_question: