KRUZNI CIRKUS U ZENICI

KRUZNI CIRKUS U ZENICI

Član
RS TURBO je napisao(la):
Treba to kino od kruznog ukinuti i staviti semafore i napraviti obicnu raskrsnicu i rijesen problem :cool: da je to raskrsnica pa da se ima na 10 strana kud otici pa onda staviti kruzni pa haj ali ovo je najobicnija raskrsnica na koju treba postaviti semafore i rijesiti sve probleme :cool: i onda bi i pjesaci i sve bilo rijeseno, ali kod nas ide sto bi jednostavno kad mozemo komplikovano ;)

bila je obicna raskrsnica sa semaforima pa nije bilo riješeno,svaki dan kada uletiš u špicu,ideš nekih 300m po 15 min :icon_biggrin:
vjerujem da ce kruzni biti širi i da ce pjesacki biti premješteni malo dalje od istog,al' cim prije to moraju odraditi,koliko ja vidim,radovi su vec stali :lol:

Član
Kružni tok se primjenjuje u zavisnosti od prometnog opterećenja. Dobro funkcionira za srednje vrijednosti opterećenja, za male i velike nije dobro rješenje. U ovom slučaju se u biti trebao koristiti rotor - kružni tok sa 2 trake jer se križaju ulice sa više traka. No, da bi rotor bio primjenjiv potrebna je edukacija i mnogo veći gabariti. Uopće me ne čudi ovaj kaos, no ne treba uvijek kriviti ni državu. Vozača koji uđe na lijevu stranu u kružni tok bih doživotno isključio iz prometa.

Član
da ne lijepim fotke ovdje
http://zenicablog.com/biznis/zenica/9702-galerija-zb-na-gradilistu-ggm-a.html
eto zadnjih par fotki sa kruznog toka,friskih,od danas :D znaci,kolone se uhvatile...a najgore je pjesacima,samo sam gledao danas kad ce nekog pomesti auto :/

Član
Jel to jos jedan Husin projekat. Inace Zenica je specifican grad ono bas napredan jest da vuce ka SSSR iz doba Staljina ali primjeti se napredak, recimo autoput ide preko nekih brda i dolina i zavrsava se tunelom u Pecuju isto ko kad je gradjena pruga u SSSR i nisu se mogli dogovorit dosao Staljin uzeo lenjir povukao ovuda ima da ide, malo ga prenijelo preko prsta pa u po ravnice ima krivina na pruzi.

Zenica ce isto dobit GGM jos jedan od projekata najboljeg medju najboljima, inace tim projektom rijesit ce se sve guzve u gradu bez obzira na to sto je grad duzan ko Grcka jos se opterecuje nekim kreditima, dok se taj famozni projekat bude radio kroz grad se nece moc proci bice 3 puta vece guzve nego sada ostalo no comment. Sve se moglo rijesit izgradnjom jednog mosta na Jaliji ili jos jednog negdje u blizini autobuske stanice, izgradnjom jednog iskljucenja sa magistrale za Crkvice.

Eto sad Zenica je dobila i kruzni tok ne znam samo kako ce ga oznacit da li Ezin tok ili ce dobit ime po nekom od zasluznih gradjana Zenice a Kulina Bana ko j... sta je on napravio nista bitno samo sto je donio povelju koja se smatra rodnim listom BiH.
I tako iz dana u dan Zenica se razvija, brisu se stara imena daju nova, projektuju se svemirski projekti narod zadovoljan puca od srece, zna se nekad desit da budu gladni, bolesni, da nemaju posla, da djeca ne mogu ici u skolu i sl ali i tu se vlast smilovala pa im na svakom cosku napravila po jednu Dzamiju da se mogu Bogu pomolit, mozda se nekad organizuje i partijska molitva ili neke instrukcije za koga glasat.

PS: Nek se niko ne nadje uvrijedjen, ja Zenicu znam odlicno 5 godina sam gore zivio znam kako grad dise ima dobrih i cestitih ljudi al ima seljacina i nacionalista da ti se mozak okrene. Ljudi su se javno po gradu hvalili kako su bili u Handzar diviziji, ko je koga zajebo u ratu i prije njega, ko je kome medju preoro i sumu posjeko i sl stvari. Pola tih seljacina je pokupovalo stanove po gradu tako da je sad grad boze sacuvaj.

Obavještenje o totalnoj obustavi saobraćaja gradilišne - raskrsnice Metalurg (Lamela) u dane 14 i 15. april 2012. godine. U sklopu projekta izgradnje GGM-a u Zenici u toku su radovi na budućoj kružnoj raskrsnici Metalurg. Zbog kompleksnosti radova, pojedine Faze se mogu izvoditi samo uz totalnu obustavu saobraćaja iz svih pravaca i to:

• Školska ulica od ulaza u hotel Metalurg do kružne raskrsnice,
• Bulevar Kulina Bana od hotela Internacional do kružne raskrsnice,
• Bulevar Ezhera Arnautovića od raskrsnice sa Ulicom Safvet bega Bašagića do kružne raskrsnice,
• Aleja šehida od raskrsnice ispred Šoping centra Džananović do kružne raskrsnice.

Obustava saobraćaja će biti organizovana u dane 14.04. (subota) 2012. godine počev od 6:00 sati do 15.04. (nedjelja) 2012. godine do 22:00 sata.

U cilju smanjenja saobraćajnih gužvi pravcima Bulevar Ezhera Arnautovića i Sarajevska ulica planirano je odvijanje dvosmjernog saobraćaja Ulicom Safvet bega Bašagića (sa zabranom parkiranja na dane 14 i 15. april).

Na ostalim gradskim ulicama režim saobraćaja ostaje nepromjenjen i u skladu je sa važećom saobraćajnom signalizacijom i režimom odvijanja saobraćaja.

Izvođač radova će izvršiti postavljanje gradilišne saobraćajne signalizacije u skladu sa promjenom režima saobraćaja te da će po okončanju radova nakon perioda obustave saobraćaja izvršiti povrat gradilišne saobraćajne signalizacije za ponovnu uspostavu saobraćaja kružne raskrsnice Metalurg u skladu sa važećom regulativom i propisima.

Građanstvo i učesnike u saobraćaju molimo za razumjevanje,strpljenje i saradnju prilikom realizacije ove faze projekta.

Izvršna agencija za realizaciju projekta
i Pres služba općine Zenica

Član
sutra i prekosutra ce bit belaja:D glavna raskrsnica u gradu blokirana:lol: otkad ja govorim da je biciklo zakon:lol: