GTI16V je napisao(la):AGU motor???:icon_question:
orienz je napisao(la):Zbog nedostatka wideband O2 senzora, map senzora i ostalog, AGU motor je prava nocna mora za tuniranje. Nije nemoguce ali tune nikada nije flexibilan. Napravis tune negdje u zimu, izvuces maximalnu snagu a onda negdje na ljetu kad sprzi 40C jednostavno rikne motor, dok je na novijim motorima ovaj problem prevazidjen raznim senzorima i ECU se moze sam tunirati do neke mjere.
ti si definitivno upravu sto se tice tih stvari. zimi auto leti imam po mjerenju na svim testovima po 1,5 sekundi bolje rezultate nedgdje cistim 15%, a ljeti ne moze da makne. ljeti skoro kao da nema turba jer nema on velik tlak ono 0,6 za razliku na tvoj 1,4 bara.orienz je napisao(la):Zbog nedostatka wideband O2 senzora, map senzora i ostalog, AGU motor je prava nocna mora za tuniranje. Nije nemoguce ali tune nikada nije flexibilan. Napravis tune negdje u zimu, izvuces maximalnu snagu a onda negdje na ljetu kad sprzi 40C jednostavno rikne motor, dok je na novijim motorima ovaj problem prevazidjen raznim senzorima i ECU se moze sam tunirati do neke mjere.
""""jukaa3""" druze moze ikako malo objasnjenje i lista sta si radio na masini koje izmjene, koje tacno dijelove si mjenjo od koje proizvodjaca itd.jukaa3 je napisao(la):orienz je napisao(la):Zbog nedostatka wideband O2 senzora, map senzora i ostalog, AGU motor je prava nocna mora za tuniranje. Nije nemoguce ali tune nikada nije flexibilan. Napravis tune negdje u zimu, izvuces maximalnu snagu a onda negdje na ljetu kad sprzi 40C jednostavno rikne motor, dok je na novijim motorima ovaj problem prevazidjen raznim senzorima i ECU se moze sam tunirati do neke mjere.
prijatelju pricas gluposti,taj motor je najbolji za tuning zbog same glave motora a i ostaloga ja imam na tom motoru preko 300 konja pa znam o cemu pricam.