Danas su poruceni sarafi diferencijala. Oni ce mi biti potrebni da bi prepakovao brzine od TDI-a (duge) u 4motion mjenjac od S3.
Poruceni orginalni sarafi zamajca, od AudiS3.
Poruceni orginalni sarafi prednjih unutarnjih zglobova od AudiS3.
Poreceni orginalni sarafi prednjih unutarnjih zblobova od Golfa.
Total oko 200€
Jer trenutno sada su uz mjenjac naprijed zglobovi od 100mm. Ti zglobovi (kupljeni su novi 2007) ce biti prebaceni pozadi na haldex zadnji pogon kad se slozi 4motion, jer na haldex svakako i idu 100mm. Zato su potrebni prednji sarafi od Golfa.
A naprijed naravno uz mjenjac idu 110mm zglobovi od AudiS3 kad se slozi 4motion.
Ne zelim se kockati ni 0.00001% po pitanju sarafa, jer se istezu. Da popuste sarafi zamajca, ili zglobova, netrebam ni pricati...
I dat cu savjet inace za sarafe zglobova svima. Dokazano, kad se vise puta stezu i odavijaju, istegnu se i dodje zamor materijala, i doslovno su u stanju da se odaviju.
Onda dobra vijest je da sam nasao (mozda, jos nije 100%) moguce rjesenje za kontroler haldexa (zadnjeg pogona). Uglavnom mogu ga imati dostavljenog u BIH, od jedne firme koja ih izradjuje. No tek dok to definitivno potvrdim, pa postavim slike. Ukoliko bi se odlucio na takav kontroler, imao bi mogucost pozadi na haldexu stelovati omjer koliko snage ide nazad (mislim da maximalno moze biti raspored snage 50% / 50%).
Takodjer cu gledati i u toku ovog mjeseca dostaviti mjenjace da izvrsim prebacivanje brzina.
Zadnji most i nosaci ce biti gotovi u prvom mjesecu 2009... (to pravi Petar u HR)