Uh dok procitah sve bice DIY kad budem drugu rucku radio ovo sam zurio pa usput samo slikao prije i posle
a evo sad jos jedna slika pa cu onda i na autu slikat i sam sam se iznenadio kad sam montirao na auto bolje nego novo ispalo.
E sad Folija je AERY crna mat a ova linija je isto mislim AVERY mirror, moze se koristiti svaka samoljepljica koja vam padne pod ruku
Razlike ce biti u trajanju i debljini i razvlacenju ova se razvlaci sa obicnim fenom za kosu i jako se dobro oblikuje zato sto je tanka i sto se sa ovim fenom smeksa ko zvaka bude
Ne znam sta ste jos pitali sve al eto, prvo se nalijepi na najveci ravni ili ravniji dio na tome sta zelite da prelijepite pa se onda lagano ide dalje a na krivinama i udubljenjima se malo zagrije fenom pa rastegne i zalijepi, samo je bitno da se ide polako i pazi na sitnice, ako ostane baloncic odljepite do njega pa ponovo. Zato treba pomalo da ne skidate sa cijelog dijela i da se ne desi da primjetite baloncic kad zavrsite oblikovanje. Znaci samo polako i pazljivo, skoro pa svaki oblik se moze zalijepiti sa malo prakse.
Ali eto kazem za koji dan dok uhvatim malo vremena pa budem lijepio drugu rucku napravicu pravo korak po korak uputstvo sa slikama.
Na ovo sam potrosio jedno marku mozda dvije
i jedno 20ak minuta vremena. Sto ce reci manje vremena sam na lijepljenje potrosio nego na slikanje i pisanje ovde
tako da se isplati makar se izgrebalo brzo, zgulim pa opet.
S obzirom da iste ove folije imam na gepeku sa vanjske strane i da sam zimus strugao led lopaticom sa te folije bas da vidim sta ce biti, i nije se cak ni izgrebala, mislim da ce na ovoj rucki da traje godinama.
A svakako planiram cijelo auto da radim sa ovom istom folijom, pa ne skodi malo vjezbe