RE: Dizl paua.... UPDATE 09.05.08
Nisam odavno updateao, pa da napisem koji red.
Vece prvog maja, nakon predjenih 400 km Croma ponovo gecrkt
Prvo sam mislio da je nesto banalno, da bi ispalo da je opet problem u zupcanicima, i opet uljna pumpa zaglavljena
Prvo mi bilo mrsko pogledat je 7micu dana dok sam se nakanio ponovo prihvatit posla, nakon malo cackanja ipak je bolje nego na prvi pogled, pumpu uspio razmrdat, nije skroz zakovala kao prosli put, malo rastavljanja, podmazivanja, i opet je u funkciji
trebam nabaviti jedan zupcanik koji je unisten, piksirat drugi, i sklopit sve ponovo. Posto se drugi put vec desava ista stvar krenuo sam redom da nadjem krivca za slab protok ulja, i dodjem do toga da potesko vuce ulje iz kartera :S skinem i karter danas, procistim dovod i sito, sve uredu, meni nista jasno. Na to drug priupita a jel u tebe karter mozda udaren....ups
karter je bio 2 cm nabijen i kad sam je uzeo, medjutim nismo tome pridavali previse paznje, a vrlo lako moze biti da je do njega bilo sve ovo....
U medjuvremenu, tj. dok je radila, iskopcao bravu gepeka, napravio samo iz kabine na struju da se otvara, pofarbao sve plastike i konzole koje su bile ofarbane sivo (bljak) u crnu , slozio par plastika koje su falile, popravio ventilaciju, osvjetljenje table/pozicije, puskicu od farova(nije radila nikako), slozio dugme za anlasovanje
i kupio lijevi far koji je bio razbijen
Slike sutra, ili eventualno predvece, jer sam polomio mob kojim sam slikao sve dosad, a na trenutnom kvaliteta je nikakva, pa dok se sjetim fotic ponijet
Pozdrav svima koji ovo procitase do kraja