hvola,hvola!
nego posto sam ja jos na pocetku i jos se trazim u fotografiji,dakle nisam jos razvio ni neki svoj stil,pa tako jos ne znam ni koja vrsta fotke me obiljezava;realne,nerelano,nadrealne...
Premda nekako mi se najvise svidja koncept stvaranja fotografija po uzoru na slike (slikarstvo) gdje stvaraoc ima potpunu slobodu,dakle nebo ne mora uvijek biti vedro plavo,niti trava mora biti zelena,osim u nekim podrucjima naravno.Npr. ako fotkas auta onda se treba drzati realnosti,eventualno sa maaaalom primjesom pretjerivanja u naglasavanju pojedinih detalja.
Dakle ne smatram da fotografija mora biti onakva kakvu je senzor/film zabiljezio te da je to biljezenje fotke na senzor/film samo pocetak nastanka buduce gotove fotografija.
Mozda su prije,u vrijeme filma fotografi bili osudjeni na takav pristup,kako film zabiljezi (bolje reci kako se film osvjetli) takva je i konacna fotka.Danas pored photoshopa i drugih mocnih alata smatram da se fotografi mogu izjednaciti sa slikarima,nije fotka vise samo trazenje dobre scene i kadra,post processing je meni (pocetniku,uvijek to naglasim) isto ili skoro isto vazan kao i sama scena ukoliko se naravno radi o fotografijama koje trebaju da ocaraju tipa pejzazi,nocne fotografije i sl,ukoliko se radi o fotgrafijama koje te bacaju na razmisljanje,koje imaju dubinu e tu je ipak najvazniji moment,scena,kadar...
A sto se tice ovih gore fotkica,da vidite samo originale,totalno dosadne fotgrafije sa nebom koje skoro pa i nema oblaka,nimalo dramaticnosti,da,hdr mozda jeste malo pretjeran,ali... o tom po tom.