Član
ZELA GTI je napisao(la):Zna se kako se računa domet. Sa normalnom vožnjom naravno. Da li je 18 ks dovoljno za normalnu vožnju? Možda, ako je u pitanju kosilica za travu.
:lol: zela kralju
ZELA GTI je napisao(la):Zna se kako se računa domet. Sa normalnom vožnjom naravno. Da li je 18 ks dovoljno za normalnu vožnju? Možda, ako je u pitanju kosilica za travu.
Da ali tada ce 15 kilowata biti u funkciji preko 12 sati koliko ce mu u tom slucaju trebati vremena da predje 600 km a to mu baterije nece izdrzati.Mora ici 100kmh sa 15kw ili npr sa svega manje od 10ks brzinom od 40kmh :icon_biggrin: .Vernes_AMG je napisao(la):ZELA GTI je napisao(la):Zna se kako se računa domet. Sa normalnom vožnjom naravno. Da li je 18 ks dovoljno za normalnu vožnju? Možda, ako je u pitanju kosilica za travu.
Ako uspije razviti brzinu od cca 40km/h to se moze racunati kao normalna voznja
Vernes_AMG je napisao(la):Tako kaze papir i matematika , eh sad, ti kazes da ne poznajes najbolje materiju. Zar mislis da je Mate toliko rizikovao i izbacio cifre koje bi neki laik mogao shvatiti kao netacne a da ne pricam o strucnjacima Jer vec je najavljena i prodaja , vec se moze i naruciti auto , veliki debakl bi dozivio ako bude ko sto ti i Zela smatrate :icon_biggrin:
Ja samo mislim da je Mate mozda malo pretjerao a ovaj auto ako bude imao i autonomiju od 200km bice top medju elektromobilima u svijetu i vjerovatno ce imati kupce.Vernes_AMG je napisao(la):Tako kaze papir i matematika , eh sad, ti kazes da ne poznajes najbolje materiju. Zar mislis da je Mate toliko rizikovao i izbacio cifre koje bi neki laik mogao shvatiti kao netacne a da ne pricam o strucnjacima Jer vec je najavljena i prodaja , vec se moze i naruciti auto , veliki debakl bi dozivio ako bude ko sto ti i Zela smatrate :icon_biggrin:
Svejedno,takvog elektricnog supercara od 1000ks na svijetu pravi jos jedino SSC a oni se nadaju da ce njihov imati max autonomiju mozda najvise 280km,600 uz tu snagu stvarno zvuci pre bombasticno.Vernes_AMG je napisao(la):Nepobitno je da je auto fenomenalno , ali iskreno , ja da sam kupac , ne bi mi bilo svejedno da mi na papiru pise 600km domet a ustvari idem tri puta manje
Vernes_AMG je napisao(la):Nepobitno je da je auto fenomenalno , ali iskreno , ja da sam kupac , ne bi mi bilo svejedno da mi na papiru pise 600km domet a ustvari idem tri puta manje
IGY je napisao(la):Vernes_AMG je napisao(la):Nepobitno je da je auto fenomenalno , ali iskreno , ja da sam kupac , ne bi mi bilo svejedno da mi na papiru pise 600km domet a ustvari idem tri puta manje
kupac ovakvog auta sigunro nece gledati koliko ce preci
to je pitanje prestiza i nista vise, ovo nije auto za otici po namirnice, ni auto za otici na trke, ni auto za ici na izlete, ovo je prosto auto za kurcenja i onaj ko ga kupi ce mu stajati u garazi i provozati ga malo oko kuce i to je to
vise ce biti bitno da se prica kak on ima el auto od milju konja itd