bhtuning fondacije

bhtuning fondacije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

EJ2

Član
edo_16v je napisao(la):
heh koji bi tu rat nastao, sto je ovaj dobio, sto nije ovaj, sto nisam ja..

E, vidis, i o tome sam razmisljao... jbg, ne smije niko nikome zaviditi na necemu ili nabijati na nos (npr "da nije mene/nas ti ne bi imao to i to"), svako bi docekao svojih pet minuta... I normalno i oni koji zele nesto trebaju biti razumni, ako imaju felge od 1000 maraka a imaju priblizno iste/slicne/polovne od 300... znate? Treba biti malo i skroman, treba imati obzira i obraza i prema drugima jer ovo nije DUZNOST da neko dadne z svog dzepa, nego je dobrovoljno... ipak se mi svi ovdje na neki nacin druzimo

Član
EJ2 je napisao(la):
RCat je napisao(la):
snovi.. fini snovi. to nikad - n i k a d - nebi funkcioniralo

Nemoj sad misliti da je ovo nesto na tvoj racun, ali znam da to ne bi moglo medju Svabama... mi smo ipak drugaciji od njih, sto jest jest... Oni u drustvu sjede, piju i svako za sebe placa. Cigaru ako mu trazis, k'o da si mu trazio nesto zlatno... :icon_exclaim:

Ja vjerujem da bi to moglo funkcionisati. Zbog cega mislis da ne bi moglo?

ja ne znam kakve ti shvabe si upoznao, a ne samo nacuo kakvi su. bas u nashem teamu TFN - Tuning Freunde Nürnberg ima jedna kassa u koju svaki mjesec se ubacuje 5 - 10 eura, da bi na kraju godine nesto zajedno uradili. iznajmila se garaza, gdje momci sarafaju po autima, krajem godine ide se na izlet i veceru, voznje preko nürburgringa itd.

takodjer club "streetculture nürnberg" sa najvise clanova skupljaju mjesecno, svaki petak kad se ide na streetmeeting placa se 1 euro za plac, jer je okupljanje zvanicno zabranjeno, a na okupljanju se skupi 500/700 automobila i to svaki! petak. tako da su u zakup uzeli parking jednog velikog marketa i to svatko placa rado. ostalo sabranog novca ide u ostale zajednicke aktivnosti, takodjer izleti, humanitarne akcije (nedavno je jedan momak stradao i rest skupljenog novca je islo njegovoj trudnoj djevojci itd)..

kao "clan" ovog foruma ja nemam problema da sudjelujem u toj akciji jel 5 ili 10km.. ali kao sto i vise ih vec rece.. kakav bi ovdje tek onda rat izbio..
na primjer.. uzmi samo mene.. dosta je po mojim ledjima ovdje pucalo.. posto uplacujem u taj fond.. po tom nekom pravilu bi imala eto i ja pravo na neki tuning iz tog fonda jelda?.. hahaha.. sta bi tek tad ispalo.. sta ce njoj ona u njemackoj blablabla.. a platit bi mogla i vise po necijem razmisljanju - bas zato sto jesam u njemackoj.. kuzis?..

:icon_smile:

odlicna ideja , evo od mene + za nju
ali ima tu dosta problema:
prvo gdje ostavljati pare , ako se otvori racun tesko da ce raja ici u banku da uplati 5km , malo zvuci i smijesno al lijen je narod al et uzmimo da se to rijesi

kako odluciti kome treba dati lovu , odmah bi se svi prijavili , hoce projekte , bilo bi mnogo onih koji bi to zloupotrijebili , dosta treba da se razvije ta ideja a da lova ide u prave ruke ;)

EJ2

Član
RCat je napisao(la):
uzmi samo mene.. dosta je po mojim ledjima ovdje pucalo.. posto uplacujem u taj fond.. po tom nekom pravilu bi imala eto i ja pravo na neki tuning iz tog fonda jelda?.. hahaha.. sta bi tek tad ispalo.. sta ce njoj ona u njemackoj blablabla.. a platit bi mogla i vise po necijem razmisljanju - bas zato sto jesam u njemackoj.. kuzis?..

:icon_smile:

nisam nacuo o takvim svabama, nego ih poznajem... I NISU SVI ISTI, normalno, ali njihov mentalitet ipak ide vise u tom pravcu nego nas.

pa vidis, sto kazes da ne bi funkcionisalo kad cak i kod svaba moze? ne razumijem ti logiku. i ne bi nikome trebalo smetati ako i mi "stranci" imamo zelja... sto bi bio problem? placali bi isto kao i svi ostali ali bi imali i ista prava. ako cemo gledati na to, onda bi odmah trebali uzeti u obzir ko koliko zaradjuje, koliko placa poreza, koliko kkvadrata mu ima stan... ma bjezi, samo komplikujemo bezze

ista prava, ista pravila za sve

Član
u nasem teamu funkcionishe sto se poznajemo svi, sjedimo redovno zajedno na nekom skupu itd. ovdje se ne znamo svi - pitanje povjerenja.. kao sto vernes amg rece.. kako naci nekoga povjerljivog, tko ce otvoriti racun, tko ce uplacivati 5km na racun itd itd itd.. ja ne kazem da je ideja losa EJ2.. ali tesko izvodljiva..

ista prava, ista pravila za sve

EEEEJJJ.. fino napisano.. al nije tako

Kad skupite pare zovi te me sve cemo popit jebo stpoke i branike i zmigavce i spojlere daj vamo meze i pive :icon_exclaim:

EJ2

Član
Vernes_AMG je napisao(la):
odlicna ideja , evo od mene + za nju
ali ima tu dosta problema:
prvo gdje ostavljati pare , ako se otvori racun tesko da ce raja ici u banku da uplati 5km , malo zvuci i smijesno al lijen je narod al et uzmimo da se to rijesi

kako odluciti kome treba dati lovu , odmah bi se svi prijavili , hoce projekte , bilo bi mnogo onih koji bi to zloupotrijebili , dosta treba da se razvije ta ideja a da lova ide u prave ruke ;)

gdje skupljati pare... oni koji zive recimo u inostranstvu mogli bi uplatiti preko banke, boze moj, ajd... oni koji se vidjaju mogli bi dati licno onom sto skuplja... taj neko bi morao biti osoba od povjerenja i samo zabiljeziti ko je koliko dao, ali ne da bi se pokazalo ko je dao manje ili vise, nego bi svako mogao isto javiti koliko je dao pa da se vidi poklapaju li se sume - da ne bude muljanja

uvesti mozda i da ne moze dobiti niko ako je nov na forumu + da moze zatraziti pomoc ako ga bar nekoliko stalnih clanova foruma upozna licno i vidi da li je ozbiljan

tako recimo znam sa drugog foruma kad narucuju nesto na ebay pa izaberu jednoga i svi njemu posalju pare da bi on narucio za sve (da bi izaslo jeftinije)... ako ima problema prijavis ga policiji (kod svaba, kod nas uzmes sipku od dizalice pa ga prebijes haha)

naravno, treba to jos obraditi i sve, najbolje na nekom sastanku ali moglo bi se nekako i na forumu

Član
mada bolja je ideja ovo sto su svabe skupile da se nesto skupi para i da svi odu to je bolje nego kupovine i tako to

Član
2 eura preko racuna uplatiti.. skuplja pita nego tepsija.. iz daljih zemalja jos skuplje..

JD.

Član
dobra ideja... ali samo u teoriji nazalost

kako mislis odrediti redoslijed kojim ce neko kupovati nesto od tih para ?

Član
i ja sam ZA ... ali cudan smo mi narod...uglavnom DOBRA ideja ali treba je jos razraditi...ta pravila napraviti i srediti... ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.