Evo BMW u nas vec 3 godine guli na plin,sada je u mene, presao 50 000KM s njim, promjenio par puta filter plina po 3KM, sve ukupno ni 3x jer se on samo ispuse, promjenio 1 ili 2x max drugi filter po 15KM i dalje sam miran sto se njega tice ihihi jos. To je SVE od održavanja plina za 50 000km, a tu bi sigurno vise potrosio na filtere goriva. Hajmo uzeti mjerilo da je potrosnja 8L prosjek u tih 50k, da je cijena plina 1KM, to znaci da sam na plin potrosio 4000 KM za 50 000km. Da je diesel, prosjecna potrosnja 6L , i da je cijena goriva 2.15( a i mnogo je veci ), to dode da bih u tih 50k potrosio cca 6500 KM + vise održavanja nego na plinu. I kako tu nema ustede ? vise od 50% !!! I + sto cu dalje stediti,svakim danom vise i vise, meni otvorene nece uzet 7L da vozim 100km/h,a diesel nece da ga jebes ispod 5L jer imam i famozni 1.9D.
Napravio 800km s plinom i potrosio nesto manje od 40KM. Isto to napravio s volvo 1.9D i potrosio 85KM.
Oba auta iste klase,iste godine, iste relacije, i naravno s plinom zesce voznje. I u mene je uvijek pun rezervoar do cepa, i onda tako i mjerim,od cepa do cepa.
A sto se tice onog gore neupucenog clana za sigurnost plina, mogu samo da se grohotom nasmijem. Pa de jadan procitaj koliki udar trpi boca od plina, da ona ima sigurnosni ventil te nemoze doci nikako do te explozije. Onda valjda znas da plin sve da se desi (a nemoze) on samo explodira i gotova prica. Benzin takoder,ali on i dalje gori. Zatim samo mi odgovori,od cega je napravljen rezervoar goriva ? Hvala i doviđenja.
Takođe i da se auta ne prodaju na plin ? Hahaha, pa uđi nekad u auto salon pa upitaj ljude.
A Mara- , meni samo nije jasno kako neki tako odrastao covjek moze biti zatucan i vec mjesecima po forumu hakati na plin,a da nema niti jedan valjan argument. I dalje ima tema gdje nisi niti na jedno moje pitanje odgovorio vezano za plin. Vodis se tipicnom politikom "kud svi turci tud i mali Mujo". Rekli su da ne valja i ti to vodis iz dana u dan, a da nisi niti jednom razmislio o argumentima. "JA" ako nemam argumenta, i ako nisam potkovan znanjem o tome ne ulazim u raspravu, ili udem,vidim da nisam u pravu, kazem mozda sam pogrijesio, ali sam naucio i to je to,ali ti iz dana u dan se prepires bez valjanog argumenta.