Rezervni dijelovi nisu problem sve se moze naruciti ali koliko kosta veliki servis iskreno ne znam i zavisi koji je motor unutra
2.5TDI ne moze trositi tih 8 litara osim na otvorenom i da ga bas polako vozis... po gradu ce trositi i 11-12 litara vjeruj mi i bolje ti je kupiti 2.7T i stavi plin jer je motor puno bolji, izdrzljiviji i pouzdaniji od 2.5TDI
kada oboris zadnju klupu mozes spavati bez problema jer je velik
upravu si za masu malo sam se zbunio jer sam vec prije toga poredio x5 i njega, al svejedno to je poprilicno tesko
Nemaju jastuci neki odredjeni vijek i ne zavisi to od voznje makadamom itd...to bas i ja ne znam jbg nekom traju dugo a nekom ne mogu
uglavnom dosta je bolji onaj allroad koji nema automatsko nivelisanje jer kada ima automatsko onda on prva 3 nivoa sam mijenja ovisno o brzini voznje, kada ubrzas on se spusti a kada usporis on se sam dize i samim tim mislim da to smanjuje vijek trajanja jastuka. Jedino je cetvrti nivo manualni u tom slucaju
Kod modela koji nemaju automatsko oni se samo automatski spustaju povecanjem brzine ako je na visem nivou a kada usporis on ostaje na nivou koji si sam odredio znaci nece ga dizati sam dok ti ne zadas tu naredbu. Najbolje ga je voziti na drugom nivou jer mislim da je on do 120km/h i tek onda poslije se spusti na prvi koji je rijetko potreban (osim na autoputu itd)
Octavia Scout je puno isplatnije ali iskreno ne moze se porediti sa allroad-om... Ne znam koliko ti je dubok dzep ali jedan covjek jos uvijek prodaje allroad-a koji je bio kod mene a taj je bio bas dobar model i kod mene je bio sa nekih 150 000km pa ako sad ima 20-ak hiljada km vise vjerujem da je jos uvijek jednako dobar kao i kod mene