Kao sto rekoh,otisao sam da pogledam Corsara,i dobro ga provozao.Prvo sto bi naglasio,AGREGAT.Motor vuce kao da je djavo u njemu.Pozicija jaaako udobna i visoka,skoro kao enduro.Znaci sjedam,odlicno kvacilo,ne previse tvrdo,krecem i ukljucujem se na glavnu ulicu.Trenutak-dva i polijecem,na zadnjem sam tocku.Previse gasa.Ko zna sta je pomislio vlasnik.Ok,prebacujem u drugu i laganije dajem gas.Cudno se osjecam,jer ispred mene i asfalta nema nista.Nikakvih vizuelnih prepreka,oklopa,vizira,imam osjecaj kao da mi fali pola motora ispred
sustizem auto,idemo nekih 60 km/h,u trecoj sam brzini.Ide nam auto u susret,te odlucim da preteknem ovo ispred mene.Bespotrebno vracam u drugu,cisto da osjetim tu snagu V masine od 1200 kubika za koju su mi pricali,dajem puni gas i izbacujem se u makaze (mada nije bilo riskantno).Ponovo se nalazim mono-tocak poziciji,ali ovaj put ne pustam gas,samo laganim pomjeranjem trupa naprijed drzim zvijer dole,te saltam u trecu,i zavrsavam preticanje,koje se odigralo u par trenutaka.Brzi pogleda na sat,146 km/h
Udar obrtnog momenta da ti ruke istrgne :lol: idem nekim seoskim putem,bacam ga tamo i vamo kao da sam na biciklu,jer lagan je,ko je vozio naked,zna koliko su lagani za voznju,udobni,i koliko se covjek pozabavi na njima.Jako stabilan i precizan u krivini,iako,kao i svaki twin,zahtjeva musku voznju.Zvuk ovog motora je nevjerovatan,dva brata Termignoni-a ispod repa grme dostojno brutalnom karakteru ove zvjeri.Od dodatne opreme,osim izduva,motor je remapiran direktno u fabrici Morini-ja,te zagarantovano je skoro 160 ks.Prednje vile Marzocchi zamijenjenu su sa Ohlins vilama od 50,te serijski Brembo diskovi sa jos preformantnijim.Zamjenjene su i orignalne felge sa par Marvic-a od magnezijuma.Motor je fakticki dubinski preuredjen,prava bombonica.Jedina "mana" je potvrd mjenjac,i naravno izlozenost vjetru.
Vratio sam covjeku motor,te mu rekao da cu razmislit par dana.Otisao sam kuci sa osmjehom od uha do uha.Odavno se nisam onako zabavio :icon_smile:
Ja sam uvijek imao SS motore sa oklopima,nikad me naked nisu posebno zanimali,ali ovaj put,nakon ovog sto sam probao,iskusenje je veliko...razmislit cu.