@dzenane, IZNIJEO SAM SVOJE MISLJENJE, I SVOJ SLUCAJ, meni su izasli u susret svaki put...
@daki, za Audax ne znam, ali mi imamo par Fordova, novi kupljeni prosle godine, na Transit conectu, poslali nam ga sa zalomljenom antenom, TURBINA UTISLA U Qrac na 1800 km, Fusion, struja ga jebe i lampice, da napomenem da su conecta drzali 9 dana na servisu, i rekli da su zamjenili turbinu ali problem ostao isti, dimi, slabo vuce...na cast im bilo! Iintervali servisa su im kraci veoma u odnosu na WW, a duplo skuplji.
EVO JEDNO LICNO ISKUSTVO! Radi se o F-AC, F-autocentar Sarajevo
Prosle godine u Augustu, za dug uzmemo Ford Connect transit, to je cedi 800 kg nosivosti, dodjem da ga preuzmem kaze onaj prodavac, moras imati probne tablice, a nalazim se 4 KM od FAC, vratim se i dodjem sutra, sa probnim tablicama, kaze frajer sacekaj da ga provjerimo i operemo, sacekam pola sata, dovezose ga pred vrata-PRLJAVOG, kaze nemamo vremena, ajd reko OK, da ga vozim vise, kad kaze, ej druze antena nam se slomila u transportu javi se za 10-ak dana da ti damo, naravno nisam htjeo i zahtijevao sam zapisnik da je auto preuzeto bez antene, koji sam uz dosta gundjanja i negodovanja naravno dobio, upalim auto i krenem, kad ono gori LAMPICA OD REZERVE GORIVA, ajd reko 4 km do firme pa nasucu, i krenem ja iz FAC-a, ko je iz Sarajeva zna gdje je to i na semaforu kod zelene dzamije prema Dobrinji auto mi se ugasi-OSTAO BEZ GORIVA, otprilike na 1-5 do 2 KM od FAC. Stvori se guzva, pocese ljudi trubiti i psovati, izadjose neki vozaci i preguramo auto na prosirenje, uzmem telefon i nazovem ih, "malo se izgalamim" onako ljut, i kazu "pa eto blizu vam je Imzit, pregurajte do njih":icon_question: zamisli, onako ljut opsujem im koju, i kazem ako neko ne dodje sa gorivom ili Slep sluzbom u roku 20 min, ja cu ga dovesti do njih i parkirati na vrata. Posle 45 min, dodje momak iz servisa, koga su poslali sa autom od kupca koji je bio na servisu-kaze ovaj momak vidno ljut jer su ga na silu poslali i sa svojim parama da kupi gorivo, sa kanisterom od 10-ak litara goriva i kao u vrijeme rata sipamo mi iz kanistera u nov auto.
Eto, da znate, da su prodali NOV auto sa otprilike manje od 1l goriva u njemu, a sta mislite dal je dosao prazan...
P.S. Antena je dosla posle mjesec i po-dva, mi nazvali i pitali kaze stigla je, dali je vozacu u ruke kaze zamjeni ti to ti je samo 1 saraf, on momak nije pristao, i da njima-srecom, jer je saraf bio zalomljen, i skidali su komplet krovni tapacirung da bi je ugradili, cirka 2-2.5 h u servisu trajala je zamjena.