RE: VW passat
Posto ja inace volim da izvodim i sl te gluposti,odlucio sam se na korak ugradnje bloww off ventila.Privlaci me kihanje

Ali posto ja volim takodje i da sve sto mogu sam uradim i napravim odlucio sam se na ugradnju ne kupovnog vec home made blow off-a koji sam sam osmislio i konstruiso.:icon_biggrin:
Sistem se sastoji od cijevi koja ide od intercoolera na usis i na kojoj sam izbusio rupu i urezo navoj.
Uploaded with
ImageShack.us
pa u tu rupu uvrcem ovaj "pipak" na koje cu staviti crijevo do el magnetnog ventila koji ce otvarati i zatvarati
Uploaded with
ImageShack.us
a ovo je glavna uloga a to je gosp el magnetni ventil koje sam kupio za mizernih 5 km na lokalnom auto otpadu,nezz od cega je i od kojeg je auta,ugl posluzit ce svrsi
Uploaded with
ImageShack.us
"pipak" zavrnut na koji ide crijevo
Uploaded with
ImageShack.us
pa onda povezana crijeva el magnetnog ventila na sve to
Uploaded with
ImageShack.us
eh sada mi jos ostaje da napravim i onaj komad cijevi gdje se izlazno crijevo ventila kopca i koje proizvodi to famozno kihanje
nakon toga odradjujem instalaciju do papucice gasa koja se sastoji od mikro prekidaca koji cu postaviti na papucicu gasa i pri pustanju gasa on ce da daje signal el magnetnom ventilu da otvori i onda kisemo

ugl ima jos finesa kao sto je duza crijeva uzet,to sve fino potaviti na motor,povezati i da lici na nesto a ne da izgleda skarabudzeno,cim postavim snimit cu video kako zvuci
ps:mikro prekidac cu postaviti u taj polozaj da ce ventil otvarati samo kada pustim papucicu gasa e ne da je stalno otvoren,takodje napravit cu i DIY pa ko htjedne jos da sebi napravi neka ima neke smjernice,ugl sve me kostao nekih 7km i materijal i sve jer ruke neplacam tj sve sam radim,potrosio sam 2 sata vremena,2 elektrode,2mm rezne ploce i 10kf struje :lol:
ugl siguran sam da ce raditi i otvoren sam za savjete i sl pa se nadam da vam se svidja
bujrum komentirajte
hvala
edit:ugl ovo je cisto moja zamisao za koju su mi mnogi govorili da nece uspjet i podsmijavali mi se govoreci da sam idiot i sl ali ja cu im dokazati da se za 10 km moze napraviti potpuno funckionalan blow off umjesto da se daje 400km i vise