RE: passat 1.9 syncro 98 g full
danas se malo radilo:ideja je bila ovakva posto mi je puklo crijevo od servo pumpe ono ispred hladnjaka gdje se kao hladi :icon_cry: dosao sam na ideju da poboljsam hladjenje servo ulja

..."slucajno" kod prijatelja automehanicara sam nasao na nekakav hladnjak od golfa 2 ili jette 2 :icon_biggrin: nezz tacno...pa smo odlucili malo se igraaat...plan je bio da se hladnjak montira ispred hladnjaka klime...crijeva smo stegnuli selnama dok nestupim u kontakt sa covjekom koji drzi servis "timberčeka" pa koji ce sva crijeva fino da presuje i da bude kao "fabrika"

...danas je to sve nabrzinu montirano posto se zurilo na koju pivu,...:icon_biggrin:...prije svega zahvalicu se dobrom prijatelju Aldinu koji mi je ustupio prostor i alat(inace kod njega i auto servisiram),i clanu golfanaticars(amiru kadicu) na pomoci i fotografisanju..

eh ovo je pocetak..the hladnjak
Uploaded with
ImageShack.us
evo i mene trazim sarafe i selne(ma zabusavam pa hajd)
pa malo se cacka oko nosaca hladnjaka da se vidi pasel sve i to
pa probavanje pasul crijeva i to
Uploaded with
ImageShack.us
pa su malo cijevi osjecene na odgovarajucu duzinu,takodje probala se crijeva da li pasu na fabricku instalaciju
evo ga zavrsno montiranje citavog "sklopa"
Uploaded with
ImageShack.us
evo ga stegnuto sve do sutra kad kad ce se mijenjat hladnjak vode i kad ce i hladnjak servo ulja biti postavljan na prave drzace i sve fino sredjeno
Uploaded with
ImageShack.us
evo ga stegnuto sve do sutra kad kad ce se mijenjat hladnjak vode i kad ce i hladnjak servo ulja biti postavljan na prave drzace i sve fino sredjeno
ovo je vracanje i stezanje karambolke i ostalih plastika inace ovo sam ja kao nesto i znam radit
Uploaded with
ImageShack.us
ovako to sve izgleda na kraju
Uploaded with
ImageShack.us
inace ovo je glavni o odgovorni Amir Kadic
Uploaded with
ImageShack.us
a ovo je dio koji je sinoc probijen i koji je popravljen da izdrzi do danas!ruzno sam ispo nezamjerite

:..:icon_biggrin:
Uploaded with
ImageShack.us
i to je to nakraju da napomenem da je ovo sve privremeno dok se ne naprave pravi nosaci ovi su napravljeni od nosaca napojne iz desktop kucista :lol::lol::lol: jbg za prvu pomoc se mora snalazit...a najvaznije od svega je da je volan nevjerovatbo lagan da je auto upravljivije i bolje reaguje na pokrete volana!!!mozda je to samo sugestija ali mozda je i za stvarno jer ima skoro 0.7 l ulja vise u sistemu...hvala svima koji su bili od pomoci!!!!!!!

takodje svi koji imaju neke komentare pohvale misljenje kritike i savjete da komentarisu jer svaka pohvala misljenje kritika ili savjet su dobrodosli!hvala i do sljed update tj do sutra:icon_smile:..pozz