mirza_mali je napisao(la):U ovih 120 hilj predjenih nema mane, s tim 1L ulja na 1000 km ti ide tako da samo se zna i to je po paprima normala![]()
mirso je napisao(la):Znači sve najbolje, odličnooo![]()
Kakva vam je potrošnja? Nije da sam nešto preopterećen time, ali i ne vjerujem previše podatcima iz kataloga, uvijek su drugačiji brojevi u stvarnosti
Takodje, ovdje se radi o tiptronic DSG mjenjaču kojeg dosad nisam imao prilike vozit, pa ako vi jeste, kakva je situacija sa time :123:
selmir_tz je napisao(la):DSG mjenjas stvarno nema ugodnijeg automatskog mjenjaca mijenja brzinu i da ne osjetis al u zadnje vrijeme su malo imali problema sa til mjenjacima da se desi da izbaci te iz brzine kod mene se to bas desilo pa cekam sam novi mjenjac iz njemacke al vozim auto bez problema ipak sad![]()
mirso je napisao(la):selmir_tz je napisao(la):DSG mjenjas stvarno nema ugodnijeg automatskog mjenjaca mijenja brzinu i da ne osjetis al u zadnje vrijeme su malo imali problema sa til mjenjacima da se desi da izbaci te iz brzine kod mene se to bas desilo pa cekam sam novi mjenjac iz njemacke al vozim auto bez problema ipak sad![]()
Hvala na odgovoru druže, al kako misliš "izbaci iz brzine"? Nije valjda problem kao što je nekada bio na Alfama 147, iz 5 u 1-vu :lol:
Pretpostavljam da je nešto manje extremno
I ako nije tajna, koliko će te izaći novi mjenjač?
selmir_tz je napisao(la):mirso je napisao(la):selmir_tz je napisao(la):DSG mjenjas stvarno nema ugodnijeg automatskog mjenjaca mijenja brzinu i da ne osjetis al u zadnje vrijeme su malo imali problema sa til mjenjacima da se desi da izbaci te iz brzine kod mene se to bas desilo pa cekam sam novi mjenjac iz njemacke al vozim auto bez problema ipak sad![]()
Hvala na odgovoru druže, al kako misliš "izbaci iz brzine"? Nije valjda problem kao što je nekada bio na Alfama 147, iz 5 u 1-vu :lol:
Pretpostavljam da je nešto manje extremno
I ako nije tajna, koliko će te izaći novi mjenjač?
hehe maa ne to nekad se desii desilo mi se dosad 3 puta u ovoj godini odkad sam kupio auto samo odjednom auto mi izbaci iz brzine i ubaci u ler ( N ) i cim stisnes gas ponovo obrtalj auta odskoci na 7x1000 i onda ubaci ponovo u brzinu hehe i posto mi je auto pod garancijom odvucem ga u servis i oni neke testove vrsili i poslali te testove u Njemacku i iz Njemacke dobili odgovor da se promijeni mjenjac skroz al ja mislim da se vise samo radi o softweru da treba samo update na DSG al oni tako izabrali da promjene nek mijenjaju sve dok je pod garancijom, i zato nista me nece kostati mjenjac
![]()
Lexillium je napisao(la):Potrosnja mi sve zavisi od srece kako naletim da li guzva ili ne...Zna mi trositi gradske 7,7 L/100km a nekad zna i oko cenera...pricam o finoj voznji...
Kad stisnem gas to je druga prica,vidis kako kazaljka goriva opada:icon_smile:
Lexillium je napisao(la):