Navedi mi auto koje ne moze preci 300-400 000km ili da ce preci 300-400 000 i da ce VW biti bolji od njega sa isto predjenih toliko km?
Opel moze preci toliko, ford moze moze preci, bmw i mercedes 300-400 000 bio benzin ili dizel, njima to nije nista...
"kvalitet je kvalitet bilo gdje na svijetu i svako ko ima para rado će ga sebi priuštiti" po cemu si ti ovo zakljucio? Ko ima para kupice sebi VW Passata a nece recimo BMW 5-icu f10 koja je 10x bolja od njega po kvaliteti i po udobnoscu itd, ili Mercedesa E klasu
pa da sada opet ne kazem koliko je Mercedes E klasa kvalitetniji bio i ostao i ostace kvalitetniji od VW Passata...
Po tvom postu sam ja skontao da je sada VW bolji po kvaliteti i svemu i od Mercedesa i od BMW-a (sto je jako smijesno)... Zasto ljudi BMW-a i Mercedesa ne stavljaju u izbor za kupovinu? 90% razlog je zadnja vuca i ona Bosanska uhh to skupo za odrzavanje a u zivotu ga nije imao pa da moze reci da je skupo nego cuo tako u kafani negdje. Zadnja vuca, pa ne radi se o autu iz 1960-e od 2.5 tone i kamionskim motorom naprijed pa da je omjer tezine 70 naprijed a 30 nazad i jos otvoreni diferencijal da bude i 4 brzine mjenjac
a skupo za odrzavanje pa i to je malo smijesno jer VW takodje danas nije jeftin za odrzavanje, Golf 2 jeste bio jeftin i kad je bio nov i sada i neki od golf 3, golf 4 vec nije jeftin za odrzavanje a gdje su tek novija vozila golf 5-6-7... Sve to dodje isto sto se tice odrzavanja...
Evo po cemu je to Passat kvalitetniji od Mondea? Mondeo iz 2007-e recimo sa 2.0 TDCI motorom ima manje kvarova na motoru nego passat 2.0 TDI, ako cemo realno gledati, da je udobniji bas i nije, da je ljepsi hmm pa i nije, moderniji eh tu je ford sigurno u prednosti i unutrasnjim i vanjskim izgledom...
Sve je stvar mentatilteta i naroda... negjde je VW najprodavanije auto, na nekom trzistu je ford, negdje je mercedes itd...
Svako se auto kvari i kvarice se a da je jedan bolji od drugog a u istoj klasi auta haha to su samo nijanse jer je jedan bolji u necemu a ovaj drugi je bolji u necem drugom od prvog itd. Sve je to isto, samo je stvar ukusa i sta ko voli...