stavi neke obicne felge neka su dobre gume pa probaj tako mozda si nekad ti ili neko drugi udario jace u rupu na putu ili nesto cvrsto pa ti je pomotalo glavcinu za se i to desitileoncupra je napisao(la):pa definitivno diskovi nisu ,..mjenjo gume neki dan, i ja na cestu kad ono opet isto itd...nije mi jasno felge imaju nekakve prstenove koje imaju lufta i hodaju na glavcini (a kad se uglave u felgu tad nista) sumnjam u to...jer felge su nakdnano stavljane bla bla...ko kaze da mogu bit seleni?..mozel bit nesto na volanu da ima lufta il amortizeri...il da promjenim felge
Ti prstenovi kad se stave na glavcine moraju da stoje nepomicno, znaci moraju u bocu da ti pasu na glavcinu, a i feklga mora u bocu da stoji na njima.leoncupra je napisao(la):...nije mi jasno felge imaju nekakve prstenove koje imaju lufta i hodaju na glavcini (a kad se uglave u felgu tad nista) sumnjam u to...jer felge su nakdnano stavljane bla bla...
mtopic je napisao(la):Ti prstenovi kad se stave na glavcine moraju da stoje nepomicno, znaci moraju u bocu da ti pasu na glavcinu, a i feklga mora u bocu da stoji na njima.leoncupra je napisao(la):...nije mi jasno felge imaju nekakve prstenove koje imaju lufta i hodaju na glavcini (a kad se uglave u felgu tad nista) sumnjam u to...jer felge su nakdnano stavljane bla bla...
Ako kazes da ti ti prstenovi setaju na glavcinama to ti je razlog sto ti trese volan milion%. Otidji negdje kod tokara nek ti napravi nove prstenove, tacno na mjeru na sve cetiri tocka i rijesices problem tresenja volana.
A to sto ti vuce auto u stranu ti je 100% do optike trapova tj. spure. Otidji u neku opremljeniju vulkanizersku radnju i provjeri optiku. Ako bude poremecena, nek ti pregledaju komplet trapove (kugle, krajnice, selene...), pa ako sta ne valja prvo to promijeni, pa onda uradi optiku.
nermin je napisao(la):Isto ko i kod mene, samo ja nisam nista mjenjao kod mene na 90km/h trese ali naprjed nazad kao da se vozim na jajima, i malo na 30km/h. 99% sam siguran da je do diskova, auto ide pravo.
Zaustavljanje bez kocenja ne trese, garant diskovi nema sta drugo.
bpsycho je napisao(la):Ne kontam kako sad to.. Kakve veze ima mjenjanje prednjih i zadnjih tockova, ako je sve 100% izbalansirano. Da je do balansiranja treslo bi stalno, a ne prilikom kocenja. Sto je veca brzina prilikom kocenja jace trese. Tako da i ja nesto kontam da su ipak diskovi. Ja u cetvrtak ostavljam auto na servis po ko zna koji put u nadi da ce strucno osoblje rijesiti problem.
By the way nermine neki dan mi puce nosac od armresta sto sam uzeo od tebe zimus, al rijeso sam problem za 38 km u servisu.
Cek kralju, trazimo rjesenje da ne postanemo i mi KokuziKoKUz je napisao(la):odesh majstoru i kazhesh radi mu sve shto je oshl'o i RAHAT