LITESPEED VRAĆA IME LOTUS U F1
Litespeed, F3 momčad koja se prijavila za natjecanje u Formuli 1 iduće sezone, potvrdio je kako će se, ukoliko im prijavnica bude odobrena, natjecati pod slavnim, povijesnim imenom - Lotus.
Osnivači Litespeeda, Nino Judge i Steve Kenchington, inače bivši Lotusovi inženjeri, zatražili su i dobili dopuštenje korištenja imena Lotus za svoj F1 projekt.
Potencijalno buduća momčad, svoje će sjedište locirati u RTN-ovoj zgradi u Norfolku, u Velikoj Britaniji, koju je nekada koristio TOM'S i u kojoj su kasnije bili smješteni Audijev i Bentleyjev Le Mans projekt.
Johnny Herbert, bivši F1 vozač koji je dio svoje karijere, točnije od 1990. do 1994., proveo vozeći za Lotus, odabran je za komercijalnog ambasadora momčadi i menadžera vozača.
Na dizajnu bolida već je započeo raditi Mike Gascoyne, čovjek s povećim iskustvom koji je dizajnirao bolide u Tyrellu, Jordanu, Renaultu, Toyoti i Force Indiji.
Rosberg prelazi u McLaren?
Nico Rosberg napokon je priznao da je za slijedeću sezonu vrlo izgledna opcija prelaska u momčad McLarena. Mladi Nijemac kojem krajem ove godine ističe ugovor s Williamsom u više je navrata povezivan s McLarenom, no tek sad konačno je progovorio i otkrio da je kombinacija McLarena i Mercedesa uistinu primamljiva te što je još važnije realna.
Na upit novinara Independenta postoji li mogućnost da mu u narednoj sezoni momčadski kolega bude Lewis Hamilton, 23-godišnji Nijemac odgovorio je: "McLaren je velika momčad, a Lewis i ja znamo se puno godina, i uistinu postoji takva solucija. Znam kako sam se uspoređivao s njim i lijepo je vidjeti kako on može voziti, no nisam zabrinut da se natječem s njim. Razmišljam o svojim opcijama, no trenutno je Formula 1 u velikoj zbrci i ponekad se pitam gdje mi to k vragu idemo? Nevjerojatno."
Ipak, Rosberg ne odbacuje mogućnost niti daljnjeg produženja ugovora s momčadi u kojoj je pokazao sav svoj potencijal i talent. "Williams je također realna opcija i trenutno pregovaramo, a moj cilj je da vozim najbolji mogući bolid i pobjeđujem u utrkama. Trenutno sam zadovoljan tu gdje jesam."
Indijci popustili, Brawn ne odustaje
Momčad Force India odustala je od savezništva s ostalim FOTA ekipama predavši, poput Williamsa, bezuvjetnu prijavu za sljedeću sezonu. Istovremeno, FOTA i dalje ustraje u svojim zahtjevima. Mnogi su nakon predaje Williamsa i Force Indije predvidjeli da će Brawn GP biti sljedeći "prebjeg", ali šef Ross tvrdi da nema govora o napuštanju FOTA tabora.
"Razumijem Franka (Williamsa, op. a.), njega s Bernijem Ecclestoneom vežu ugovorne obaveze i nije imao previše izbora, morao je napustiti FOTA-u i pristati na FIA-ine uvjete", kazao je Brawn u razgovoru za britanski Autosport. "Mi takvih obaveza nemamo i nemamo razloga odustati od FOTA-e i svih vrijednosti koje ta udruga predstavlja. Ne vjerujem da će se FOTA nadalje 'usitnjavati', Williams i Force India imali su svoje razloge, ali osobno smatram da sa svojom momčadi mogu više učiniti za nas i cjelokupnu Formulu 1 ako ostanem u FOTA-i. Prijedlozi koje je FOTA uputila FIA-i po mom su mišljenju vrlo dobri, ono što nam preostaje je pokušati otkriti zašto je došlo do prekida i poteškoća u komunikaciji s FIA-om jer želim vjerovati da nas sve povezuju isti interesi."