black, mislim da se generaliziranje nije napravilo na nacin da se uvrijede svi kojima su roditelji kupili automobil... nije u tome poenta, nego je u kur*** pojedinaca koji su dobili automobil iz istog tog razloga, dakle iz kur***... ono, vidi sta sam sinu kupio! lijepo sto si podijelio s nama istoriju kako si dobio svoje auto, ali zaista ne vidim razloga sto bi se ti u bilo kojem momentu ovdje trebao "pravdati" i objasnjavati... mislim da se ovdje nista nije odnosilo na "normalnu" raju kojoj roditelji kupuju automobile, nego da se odnosi na one koji imaju automobil iz bijesa - ako se razumijemo! ne znam sto si se pronasao u prici, ali ajd...
ode prica malo u drugom smijeru, no... moja prijateljica je poginula kad nam je bilo 19 godina jer joj je tata uzeo BMW kad je polozila, pa je ona malo vozila... mislila da zna... pravila se vazna... pravio se i njen stari vazan, da moze jaranima da kaze kako je on svojoj jedinici kupio bengu... et... sad ni benge, ni jedinice... strasno! to je ono najgore, jer se takve stvari dese... nije neko sa 20 godina dovoljno zreo da zna voziti jako auto...
i nije uvijek dobro, sve ono sto mogu...
kazete negdje: zar ne bi svako od vas kupio svom djetetu sve sto pozeli... (parafraziram, da me ne hvatate za rijec)... evo, ja ne kupujem svom djetetu sve sto pozeli iako mogu da joj kupim sve i jos malo vise... vidis, ne pada mi na pamet da joj sa 18 godina kupim bilo sta sto ima vise od 60 konja... zasto da mene boli glava i da se ja sekiram kad ona izadje, a vani pocne padat snijeg... zasto da mi se noge presjecaju svaki put kad cujem idiota kako daje gasove na magistrali, pa da kontam da nije ona, da se ne trka s nekim... nisam budala! je, rajt, nemam sina, pa kontamo da zensko i nece takve stvari radit, ali ko ce je znat... (mozda je na mene hahahaahah)
pruzite djetetu maksimum ljubavi, a ne para... nije maksimum u tome da mu date auto u ruke i da radi sta hoce, nego je u tome da od njega napravite covjeka. nisam ja mozda uspjela, mozda necu nesto ni popraviti u ovih jos par godina sto je kod mene, ali bar sam joj pri ruci u svakom momentu! no, to je sad vec digresija na temu...
da se vratim na "maksimum ljubavi, a ne para". kada se djeci puno daje, a posebno kada se daje bez potrebe, onda djeca odrastu u bjesnu mladez, kojoj nista nije dovoljno i koja nema nista za cime zudi. ako je sa 18 dobio najbolji automobil u raji, koliko dugo ce on biti zadovoljan i sretan svojom novom igrackom samo da je vozi i gleda? relativno kratko! nakon toga pozeljet ce vise, a to vise nece biti novi automobil - jer vec ima najbolji - nego ce biti adrenalin... njemu stalno fali adrenalina i on ga stalno trazi u svemu sto radi, a to je tako tesko dostici kada nemas nista sto zelis i za sta se boris... eee, o tim divljacima pricamo ovdje, to su ti divljaci koji ugrozavaju ljude na cesti... on ce radi svojih 10 minuta vriske, ugroziti 20 drugih ucesnika u saobracaju... da li ga treba opravdavati? da li treba s njim izjednaciti onoga koji je dobio polo za rodjendan?
a ovo sto sina kaze, da bi svi vozili brzo da imamo priliku... hmm, da svi smo bar jednom vozili pravo brzo... vidjeli smo sta je to i kako je "dobro"... pitanje je da li smo bili u mogucnosti da sagledamo koliko je zaista dobro ili je u stvari opasno... ja sam imala pasata, mislim 110 konja ili 'vako nesto (ne znam ja to), vozila po autoputu i po grdelickoj klisuri 180-190 km/h, odvezla tuzla-skoplje (sa granicama i naplatnim i pis-pauzom, sve skupa) za 6.5 sati... strasno! to sam uradila jednom i nikad vise! super je bilo, nemam rijeci... odlicno, jedno 5 puta u makazice uletjela, pretekla sve ko mi se nasao na putu, ma milina jedna nevidjena...
hm... da li zaista milina?! ugrozila sam sebe, ugrozila sam tonu drugog svijeta na cesti, a zasto?! zato sto sam htjela da stignem na party... kako glup razlog!!!! da sam poginula, pisalo bi: poginula u pateticnom nastojanju da stigne na party... bez veze!
javne prometnice nisu za nabijanje adrenalina... u najboljem slucaju vozaca kazni policija...
znaci, da sumiram ovu - jos jednu u nizu - ponjavu... mislim da ni jedan komentar nije bio usmjeren ni protiv jednog djeteta kojem je tata kupio automobil i koji ga vozi tako da postuje i sebe i druge, nego upravo na racun onih koji misle da su kupovinom automobila dobili na poklon i pravo na prvenstvo prolaza na svim prometnicama, a tako i pravo na gazenje prolaznika, ugorozavanje drugih, nekaznjeno krsenje propisa i tako dalje...
erol_brcak je napisao(la):
ja bi da imam imprezu isao na stazu,dakle pametan sam,ali nemam impreze,kako to?
:icon_biggrin:
hmm... slab pokusaj... ajde probaj opet, mozda ti uspije... :lol: