ogranicenja brzine nisu stavljena bez veze, niti zato sto je nekome ceif i sto zeli da ubire novac od kazni - stavljena su zato sto se smatraju bezbjednim brzinama za date prilike na putu... vozaci generalno smatraju da su pametniji od saobracajnih inzenjera, ili kako se vec zove profesija koja dake preporuku za ogranicenja... smatraju da je dovoljno imati automobil koji moze razviti visoku brzinu i to im je dovoljno... niko ne razmislja o posljedicama eventualne nesrece... tj. ne razmislja dok je ne vidi ili u istoj ne ucestvuje, da ne govorim da je izazove...
imam priliku da se cesto vozim autoputevima u regiji i, srecom imam "lose" auto, pa ne mogu da vozim brze od 140, tako da sam svjedokom raznih divljanja po cestama koje to zaista omogucavaju (necu ni da spominjem ove regionalne puteve). prodje pored mene, a punto se zanese... povuce ga sila prenesena sa divljaka... preticu sa unutrasnje i vanjske strane, smeta im svako ko se nadje na putu...
sramota!
treba uvesti zaista rigorozne mjere za nepostivanje ogranicenja brzine i ostalih propisa na cesti... treba oduzimati vozacku dozvolu na licu mjesta, konfiskovati automobil, pa nek ostane u po' nedodjije sam na cesti i nek' stopira nekog punta ili stojadina, da ga povuce do prvog grada!
kazne za ogranicenje brzine se ne zovu bez razloga: porez na budale!