Veliki i mali servis

Veliki i mali servis

Ma neznam vise nista!Definitivno trazim neku jeftiniju verziju jer VW se kopira sto se tice dijelova tak da je to tu negdje!Javicu sta sam napravio na kraju i koliko me izaslo cisto svi da znate!
 
Član
Passat u prijatelja 2004 godina 800 maraka veliki servis.Nije ovlašteni ali extra odradjeno.
 
Član
kornjas je napisao(la):
Nedavno sam u Auto Jelić u Mostaru pitao za cijenu dijelova za veliki servis za Golf 4 tdi 74 kW pd i rekli su mi da dijelovi koštaju oko 700 KM, sa zamjenom ukupno oko 1000 KM. A mali servis u Unitrade ASD odradio za oko 150 KM (Ulje Castrol edge turbodiesel 505.01 5 Litara i svi filteri)

GTI TDI je napisao(la):
to jeste cijena u ovlaštenom servisu, ali nema potrebe da ga tamo radiš, ja sam za 1.9 TDI kupio dijelove u ovlaštenom servisu koji su koštali 390 KM i odnio ih svom majstoru koji mi je uzeo još 50 KM za ruke i to ti je veliki servis, mali servis te košta do 150 KM ulje i filteri, a možeš ga i sam uraditi ako imaš negdje neku dizalicu ;)
A koje si dijelove kupio za 390 KM i kada?




kupio originalne dijelove u ASA auto, ovlašteni VW diler, kupio prije 3 godine i ponovo prije par mjeseci, odnio svom majstoru i on to sve lijepo zamjenio i gotovo, nema tu neke pameti, važno je samo da čovjek ima dobar alat za uzubljivanje i to je sve ;)
naravno da ima i dupljaka dijelova, ali ja se sa ovim ne bih igrao, on ako rokne nastane jako velik-skup belaj
a taj amortizer koji spominjete (koji sam košta 300 KM) se u 95% slučajeva ne treba mjenjati, jer se na njemu vidi u kakvom je stanju kad to sve skinete, ali vam ga u ovlaštenom serisu stave kao standardnu stvar, jbg
 
Moj stari vozi godisnje cca 100 000 km i servis ga izadje oko 450 do 550km zavisno da li mijenja vodenu pumpu jer je mijenja svaki drugi put a za kaiseve znam da su Dayco, u pitanju je passat 2003 96kw tdi.E sad i meni se blizi servis na golfu 74kw a ima ovaj neki lik na piku kaze dijelovi original....

http://www.pik.ba/artikal/2702087/golf-4-golf-5-6-veliki-servis-set-zup-og-vodena-garancija-ugradnja/
 
to je previse meni su za forda 1.6 tdci rekli 1400 km za veliki i mali servis u banja luci F-AC, a ja ga napravio "ispod šljive nasred njive" za 500 km sve, i radi bez problema u njemačku 2x otiso sa njim nista nije stalo,,
 
Član
Drugovi i drugarice,

nova sam na forumu pa imam pitanje u vezi malog i velikog servisa. Naime mali servis je radjen na 110.000 km (prije 2,5g) i u servisnoj pise da je iduci servis veliki najavljen na 127.000. trenutno je na 122.000. Nesto mi puno i km i godina od malog servisa sta mi je ciniti? Auto Polo 1.4 bezin 55kw

Hvalaa
 
Član
Ako si tek uzela auto, vidi da li je uredno servisiran i kad je prethodno i da li je rađen veliki servis?
Ako nije ili nije sigurno, onda veliki, a ako je rađen, onda mali i obavezno sve filtere i ulje, ostalo pregledati.
Mnogo je 2.5g da se vuče isto ulje u autu, najbolje na 10.000km mjenjati ulje, a ako se ne pređe mnogo kilometara, odnosno tih 10.000 godišnje, onda jednom godišnje promjeniti ulje i filtere, a ostalo po potrebi.
 
Član
ne znam za sta ces dati tolike pare,pa to je samo polo jos i benzin uostalom koje je godiste a sto se tice ulja to je obajatilo,ulje se mjenja godisnje ako ne pedzes odredzenu kilometrazu hajd da pregazis koji mjesec ali 1.5 god vise nego sto treba to je ubica automobila svoga.:123:
 
Top