2 srki : hvala ti na odgovoru, respect
esso_sa je napisao(la):
Sta bolan ovo nalupa ???
Kakve veze ima kraci mjenjac sa turbinom i njenom efikasnosti ??? Hajd pojasni mi i kako te vece dizne, ic i ostalo sto si pobrojao utice na efikasnost turbine ??? Pa nisi nabio 50 ks sa ic-om i diznama pa da utice na turbinu. Pricamo o obicnom 1.6 dizelu :lol:
I o kakvim bolan aftermarket turbinama sam ja tebi pricao ???? Pojasnio sam ti turbine koje te zanimaju (k14 i k24) a ne neke aftermarket i jos mi nije bilo mrsko pa sam ti nasao i kompresor mape za k14 i k24, objasnio ti kako ces te mape citati, kako ces markirati svoj motor na njima i tako odabrati sta ti najvise odgovara.... Dakle, napisao sam ti sve sto i Srdjan sada, samo jos detaljnije i uz prilozene kompresor mape nebil sta i naucio iz svega toga al tebi izgleda jace metar u guzicu nego cenat u glavu pa si otvorio temu da opet malo prdis... Stavi ti "konkretnu" turbinu kao sto je "kuglicasti garett" i nek bude "mali da se brze vrti" i ima da letis po cesti !
I pored dobre volje koju sam imao, tebi je stvarno uzaludno bilo sta pokusat pomoci ili objasniti
I naravno da cu se svakakvih gluposti nacitat, jedini konkretan post u ovoj temi je ovaj sto je Srdjan svjeze napisao al, sudeci po svemu, i on je bezveze trosio svoje vrijeme posto ces ti opet za koji mjesec otvorit novu temu o turbinama i raspitivat se koja ti odgovara....
pa da, ti nebi nista drugo ni napisao, nego samo kad trebas nekog nablatit, i pokazat svoje misljenje.. koje kao da si uhvatio onog gore za jaja pa uvije gledas ljude odozgo.. ruzno pravo
ne mozemo biti svi pametni ko ti, ti si uvijek bio najpametniji, najbrzi, dok mi ucimo citav zivot i opet smo glupi, sta ces :icon_cry:
one karakteristike koje si ti pokazao jesu za navedene turbine, ali ne i za motor, jer audi ima 10 modela sa preko 200ks koristi k24 turbinu, merc kao i druga auta..
mene je cisto zanimalo za moj motor.. mislim da se niti jedan ne odnosi na moj motor, ako odnosi, onda je moja greska..
a ovo sto sam naveo za ic (VECI INTERCOOLER ce logicno pravit vecu rupu, jel u tom slucaju bolje stavljati manju ili vecu turbinu, eto npr to je bilo jedno pitanje BUKVALAC, otvori te vidike malo, "corav" si ko kokos!pametnjakovicu )
ti chipuj svog keca i misli da si najpametniji u zivotu, a mi ostali cemo se divit tvojoj pameti, wow..
zilla_ je napisao(la):
Staviš fabričku turbinu od GTD-a 59kw i ne treba ti više :icon_biggrin:
ta turbina mi je trenutno u opticaju, stim da moram rijesit hladjenje iste (jer ima izlaz/ulaz za vodu) navodno da su one pumpice felericne, tj da na vise od 50% ne rade kako treba..
dog cemo se nekad, da vidim kako je to rijeseno na fabrickom intercooler, ostavi mi broj na pm
pozz
sl7 je napisao(la):
Probaj napravit Bi-turbo motor...:lol::lol::lol::lol:
aha, mogla bi k14 za niske obrtaje, i onda k24 za visoke, mislim da bi nisko pao