GreenDevil je napisao(la):hocel mu skodit malo gusce, 15w40
GreenDevil je napisao(la):hocel mu skodit malo gusce, 15w40
vladica85 je napisao(la):GreenDevil je napisao(la):hocel mu skodit malo gusce, 15w40
Upravo to sam krenuo napisati da ti nije iskljucena i ta verzija 15w40, jer cak i 10w40 moze biti rijetko za tako star motor koji je dosta presao
Oggy je napisao(la):GreenDevil je napisao(la):hocel mu skodit malo gusce, 15w40
Kakvo 15w40, to nikako u TDI, posebno u zimskim uvjetima..
ako je tako sto kazes, to ulje qrcu ne valja (mozes ga samo prosut po stolu haha )OggyBoy je napisao(la):Npr, ja kupujem ORIGINALNO ulje TOTAL 10W40. Ne mogu vjerovati koliko je dobro da ni poslije 10k pređenih kilometara ne potamni i ne izgubi svoja svojstva.
Ako zelis gusce pri radnoj temperaturi motora uzmi npr 10W-50 jer ulje 15W-40 ti je na radnoj temperaturi motora gusto jednako kao i 10w-40 samo sto je gusce kod paljenja motora dok je hladan i dok se ne ugrije.GreenDevil je napisao(la):hocel mu skodit malo gusce, 15w40
Neznam kakve je kvalitete je ali po gradacijama dobro za zime,rijetko je na hladan motor pa brzo podmazuje kod hladnih startova u zimskim uvjetima.ArminM je napisao(la):ljudi meni stari donio neko ulje titan fux 5w40
kaze njemu neki dan nasuli u forda na servisu, ostala mu jedna litra, kaze evo vidi hoces li to,,, jel ko upoznat s tim uljem:icon_question: