Pretezno sipao INA 2T, ono crvenkasto i neko tursko isto 2T bas predvidjeno za skutere, i evo moja Vespa ET2 50 (2000 godina proizvodnje) je napravila 90 000 km od cega sam ja napravio 75 000km prije nego sam polozio za auto i nikad nisam masine otvarao niti karburator, samo ga par puta stelao zbog filtera otvotrenog, 9 puta valjke mijenjao i 10 puta remen, plocice, pakne, sajlu gasa, kilometar sajlu, svijecicu ne znam koliko puta :lol: cetkice na anlaseru promijenjene, samo otvoreno kuciste filtera radi zvuka i to je to
To je sve sto je radjeno na njoj u tih 90 000 km i jos uvijek ide 80-85km/h i super i nema gdje nije sve putovala i bila :lol: ja sam zadovoljniji vise sa tim turskim uljem sto je predvidjeno za skutere 2T jer mi je sa onim INA uljem znalo nekad kad stavim na bocnu nogaru da iscuri ulje (par kapi) iz uljne pumpe a ne znam sto, dok sa ovim nije nikad to radilo, znaci ulje je to sipano i nikad nikakvih problema, i sipajte jedno ulje i ne mijesajte ulja, cas ovo, pa onda neko drugo, pa onda neko skuplje, pa polusintetik , pa obicno itd, vazno je da je jedno i od istog proizvodjaca i to sipaj i ne sikiraj se, za ovo tursko mogu javiti marku ako koga zamina a stvarno nije skupu, 6km litar i to sam koristio godinama dok nisam prestao vozati je. Sad je voza buraz i jos uvijek ide
EDIT: zaboravio sam napisati da je VESPA 49 kubika