adi187 je napisao(la):35 ti je glasni 30 dublji, al 30 ti je po meni prenisko,koki-u neki dan slozili slot port na 31Hz ipak previse nisko, idi na nekih 37 hz bit ce ti tamam
adi187 je napisao(la):Damping svakako vise utice na kvalitetu zvuka nego bilo kakva promjena tuninga kutije :icon_smile: Ako ides na jos nizi tuning limovi ce jos vise uvijati se
pokusaj barem malo dampirati za pocetak da smanjis vibracije
Bekir_SA je napisao(la):Pitanje: Koji sub ide u tu kutiju???
To je prvo sto treba da se zna, odnosno dali moze da odsvira 30hz (pogledaj u spec. suba donju granicu tona)
Kutija moze biti tunirana i na 15hz al ako sub nema hljeba da odsvira veoma niske frek....
liha92 je napisao(la):adi187 je napisao(la):Damping svakako vise utice na kvalitetu zvuka nego bilo kakva promjena tuninga kutije :icon_smile: Ako ides na jos nizi tuning limovi ce jos vise uvijati se
pokusaj barem malo dampirati za pocetak da smanjis vibracije
svakako fala na pomoci..al evo nesto sam skonto okrenem lice voofera da gleda prema sjedistima a ne prema registracijama i poklopcu haube ( ako me razumijes ) i uvijanje limova se dosta smanji a i kvalitet zvuka je dosta bolji
Bekir_SA je napisao(la):Pitanje: Koji sub ide u tu kutiju???
To je prvo sto treba da se zna, odnosno dali moze da odsvira 30hz (pogledaj u spec. suba donju granicu tona)
Kutija moze biti tunirana i na 15hz al ako sub nema hljeba da odsvira veoma niske frek....
znam to, subić moze jos nize od 30hz:lol:
mahir_011 je napisao(la):i mene zivo interesuje koji sub? imam T212D4 i jedva da moze 31Hz svirat )) da vidim ko ide nize od mene u mojoj mahali )))
0g1 je napisao(la):A ti hoces da napravis kutiju tj da postignes to
da kod komsije treses prozore u kuci a ?
koki+ je napisao(la):lim na autu ce uvijati, ali glasnoce nema tu , kod mene je isto 31HZ ali dampiran , znaci napolju nista unutra bas fino, glasno nije ali je zato jako nisko, meni se ovako vise svidja nego da je glasnije
ako je dampiran trebalo bi da kad otvoris prozore na autu da ce cuje daleko taj bass i da sve podrhtava ( PROZORI:icon_twisted jel tako ili grijesim