Član
tvoja greška 100% po zakonu jer ne smiješ ubrzavati i naglo mijenjati brzinu ako nako pokušava da tebe obiđe i ako je prešao 2/3 tvog vozila onda ga po zakonu moraš propustiti ili tako nekako!!! nešto slično kao u formuli 1
zen_3dom je napisao(la):tvoja krivica 100% je rpo zaonu moras da usporis kada te neko pretice (ili vozis konstantnom brzinom kojom si i vozio) a svako ubrzavanje, pa makar i jako malo bilo, namjerno ili ne, je kaznjivo zakonom
reci rodjaku da ubuduce svira kad pretice da ljudi znaju da mogu usorit da ih obidje nebi vjerovao koliko to raje radi pa cak i sa jacim autima.samky je napisao(la):ni po kakvom osnovu ti nisi kriv da se ne znam sta desilo.. drzao si se svoje trake, mada, svako bi normalan na tvom mjestu kocio/ubrzavao da otvori prostor autu koje pretice da se moze vratiti u svoju traku..
raymo je napisao(la):reci rodjaku da ubuduce svira kad pretice da ljudi znaju da mogu usorit da ih obidje nebi vjerovao koliko to raje radi pa cak i sa jacim autima.samky je napisao(la):ni po kakvom osnovu ti nisi kriv da se ne znam sta desilo.. drzao si se svoje trake, mada, svako bi normalan na tvom mjestu kocio/ubrzavao da otvori prostor autu koje pretice da se moze vratiti u svoju traku..
Ne mozes tu biti pametan ima ljudi koce pa se ubace iza a ima i onih kad krenu radje ce u makazice iako ce za kilometar i onako skrenuti
nec je napisao(la):Cuj ovog sto bi me prebio. Ja nisam ubrzao kao raketa. Nije ni 1.9 TDI brz, ima samo 90 hp, a Audi veliki auto, ali jos uvijek brzi od SDI-a. Znam ja vrlo dobro da treba pustiti vozaca koji me pretice i napraviti mu mjesta, ali sta ako ja nisam primjetio da me netko pretice? Sta ako sam bio zamisljen i jednostavno samo tako dao gas da ubrzam? Mene uopce ne interesuje sto bi me ti prebio, lako bi ja s tobom, mene interesuje sto bi rekla policija? :icon_rolleyes:
nini je napisao(la):nec je napisao(la):Cuj ovog sto bi me prebio. Ja nisam ubrzao kao raketa. Nije ni 1.9 TDI brz, ima samo 90 hp, a Audi veliki auto, ali jos uvijek brzi od SDI-a. Znam ja vrlo dobro da treba pustiti vozaca koji me pretice i napraviti mu mjesta, ali sta ako ja nisam primjetio da me netko pretice? Sta ako sam bio zamisljen i jednostavno samo tako dao gas da ubrzam? Mene uopce ne interesuje sto bi me ti prebio, lako bi ja s tobom, mene interesuje sto bi rekla policija? :icon_rolleyes:
policija nema dokaza da si ti ubrzavao tako da je kriv ovaj sto pretice a nisu stvoreni uslovi za obavljanje te radnje... toliko...
messironie je napisao(la):nini je napisao(la):nec je napisao(la):Cuj ovog sto bi me prebio. Ja nisam ubrzao kao raketa. Nije ni 1.9 TDI brz, ima samo 90 hp, a Audi veliki auto, ali jos uvijek brzi od SDI-a. Znam ja vrlo dobro da treba pustiti vozaca koji me pretice i napraviti mu mjesta, ali sta ako ja nisam primjetio da me netko pretice? Sta ako sam bio zamisljen i jednostavno samo tako dao gas da ubrzam? Mene uopce ne interesuje sto bi me ti prebio, lako bi ja s tobom, mene interesuje sto bi rekla policija? :icon_rolleyes:
policija nema dokaza da si ti ubrzavao tako da je kriv ovaj sto pretice a nisu stvoreni uslovi za obavljanje te radnje... toliko...
po zakonu, ako vozač koji se zadržava u svojoj saobraćajnoj traci ne dopusti onom tko ga obilazi/pretiče ponovno uključenje u tu istu saobraćajnu traku, kriv je tako te priče o tome kako policija nema dokaza ovo ono nemaju smisla jer će istraga (u slučaju nesreće koje hvala bogu nije bilo) pokazati da su auti bili jedan pored drugog a tada onaj koji obilazi ima prednost...kraj priče :123: