Član
daki je napisao(la):ArminM je napisao(la):Merrro je napisao(la):Ja se sad u svemu ovome pitam, da "možda" NIPEX ima dijelove originalne ali ih ugrađuje onda kada kod njih u ovlaštenom servisiraš auto, a kada dodješ da kupiš od njih samo dijelove, mguće je da su isti kao i u ostalim prodajnim kućama autodijelova. Mislim živimo u takvoj države, što me nebi nimalo iznenadilo da je to ovako. Koliko znam iz ličnog izkustva, kad kod NIPEXA radiš najobičniji pregled, auto samo predaš, uvid na njihov posao apsolutno nemaš. Tako da čovjek ne može ni vidjeti te dijelove "originalne"na koje daju garanciju.
Daki, tebi svaki respekt na korektnoj cijeni, i naravno što si svima nama dao uvid i orjentaciju na ovaj servis.
ni u jednom ozbiljnom servisu neces biti tu dok majstori rade, ides lagano da pijes kaficu dok se posao obavlja, dobijes napismeno sta se uradilo, popecaceno od strane ovlastene osobe i to je to, ti si svoje zavrsio
pecatom ti taj serviser daje garanciju na uradjeno,,nema potrebe da iko bleji nad onim sto oni rade,,sama rijec ovlasteni servis ti sve fino govori
vjerujem da ni kod dakija u servisu stranka ne ulazi u dio gdje se servisira vozilo,a na kraju krajeva i zasto bi,kad on garantuje za ovo sto radi
Ne, nema ulaza u servis, izuzev, ako ja to zahtjevam, a to je u slucaju defektaze vozila, ili kad neko kupuje i prodaje vozilo pa se pregleda i onda mi je cisto radi mene jednostavnije stavit ga pred dijagnostiku da uzivo vidi pritisak na injektorima i pumpi nego na printu.
Inace dok se radi bilo sta na vozilu, musterija sjedi u kaficu unutar salona, pije kafu cita novine gleda vozili ili sta vec, a iznad se nalazi i veliki LCD i na njemu mogu da prate rad na sim vozilima u servisu putem 8 kamera koje nadziru servis.
bravo, o tome ja i govorim, bio sam ja u nekim velikim servisima, znam kako stvari funkcionisu,,svak ko daje svoj pecat time daje i garanciju.. a biti Fordov,VW-ov, Audijev ili neciji drugi serviser nije lako, tako da...