Hajd evo da se i ja stupasim
Po zavrsetku 8-mog razreda zaposljavam se na lokalnoj TV. Put od pripravnika, kucanja malih oglasa do 4 godine kasnije tehnickog urednika, audio mixeta, video mixeta, skopovi, montiranje i kamerman, editor, (nasa tv jedina imala prava da snimi koncert dragane mirkovic u mjedanu, kolega i ja dezurni kamermani. Nakon 4 godine na TV postaji, selim se u novinarstvo tacnije DTP graficki dizajn, odnosno sto kod nas u raji kazi prelom novine.
Radio 4 godine u lokalnim novinama Front Slobode, i onda selim u Sarajevo, na neke 3 do 3,5 godine i radim isti posao samo za auto casopis. "AUTOMAGAZIN". Pored preloma novine, tu se pocinjem baviti i aktivnije fotografijom, testiranjem vozila i pisanjem tekstova. Nakon automagazina vracam se u TZ, landaram 3 mjeseca i onda slucajno upadnem u Ford, Firma REMEX koja ima nekoliko djelatnosti. Glavna je rudarstvo, odnosno sve sto je vezano za rudnike, sljedeca je prodaja ulja i filtera za sve vrste vozila i industrijskih masina, naredna djelatnost je prodaja i servisiranje vozila marke Ford, Volvo, Mazda, i Land Rover. Danas se firma dodatno prosirila, a ja nakon tri godine prodaje kola i 6 mjeseci vodjenja servisa i rezervnih dijelova, napustam sve to i prelazim i ja u rudarstvo tacnije, rad sa kamenolomima, sljunkarama, asfaltnuim bazama, i rudnicima. Moj referat su industrijska sita (mreže) tehničke tkanine, labaratoriska sita, separacije, transportne trake, ljepila za transportne trake, valjci, filteri hidraulike, primarni sekundarni itd.... Puno je i ovo sto navalja. :lol::lol::lol:
Eh et ako nekom stari drzi kamenolom, :lol:abriku plastike, farmacije, proizvodnju sokova, secera boje i ulja nek me zove da radimo posla :lol: