Kenno je napisao(la):
tvrdoglavi je napisao(la):
i jos samo da vas upozorim kad prolazite na M17 u okolini Zenice,patrolira crni golf mk5,svaku noc oko 20:00h nekog zaustave na prosirenju u naselju Radakovo,preko dana ih nisam upratio,ali navecer su jako aktivni :123:
Nije crni, nego tamnoplavi petica 2.0 TDI (pišu mu te oznake nazad), tablice su 617-T-613, obično su dvojica u njemu i izgledaju krupno, pogotovo suvozač jer on nosi službenu policijsku uniformu (daju mu se primjetiti bijeli rukavi)...po danu im se vidi displej iznad police gepeka na kojem pišu poruke (stop, policija, slijedi me i sl.), kada nisu na dužnosti taj displej je u gepeku (valjda)...sretniji ga vide na Hifi u Crkvicama dok sipa gorivo, oni malo manje sretni se lično upoznaju sa vozačem i suvozačem:lol:
Tu peticu su oni farbali milion puta, prosle godine vracam se iz Sarajeva i stao na Almy-u da havljam kad ide ta petica ode dole prema Doboju, ja nakon desetak minuta krenuo za njima kad vidim skinuli lika u Mravicima kod Dalasa, vrata otvorena izvana crna/tamno plava a unutrasnji lim na vratima crvene boje....U Aprilu prosle godine ta ista petica skinula je kamion dole kod Sija. Kad je bio Kemin koncert u Zetri krenuli mi za SA, posle zepacke petlje stoji octavia i zaustavlja, probali zaustavit iza nas lika mazda 6 amerikanka nije mu radio komplet desni far i lik ne stade na onom pravcu obleti nas mazda nakon minut dva i octavia, i stigose lika gore kod one pilane kad se ide prema Zenici, nzm kakav je motor u tim octaviama al standardna octavia za mazdu 6 je karina, il je lik levat pa usporio il je u njih nesto specijalno ispod haube......Octavije imaju i ovi iz Tesnja, prosle godine dobili....Sto se tice onog radar na Zabljaku, neku vece sam prolazio nisu jos nista postavili, al sam vidio par zandara motaju se po pravcu oko onih rasvjetnih stuba rece mi raja znaju ga tu iza stuba sakrit i oni su maknu i skida iz pravca Tesnja....
DOBOJ-KARUSE
1- Prvi ulaz u Doboj iz pravca Tesnja, znaju cesto tu bit sa radarom ili samo kontrola. Ako je radar okrenut je prema semaforu tako da njih skijadu.
2- Autodjelovi, ima lik veliki parking ispred i tu znaju cesto bit u vecernjim satima, mene su jednom skinuli ja se iznenadio nisam ih tu ocekivao, skidaju raju iz pravca Doboja.
3- Autobuska stanica iz pravca Tesnja prema Doboju, posle motela Vila znaju tu bit sa radarom skidaju raju iz pravca Tesnja ne tako cesto ali ako ih ima nakupi se dosta kazni posto ih tu raja ne ocekuje.
4- Motel Vila Karuse, standardno su to skidaju raju iz pravca Doboja ako je radar. Ako je "lijevak" kako to oni zovu skidaju svu raju i pretresaju kako koga ako si sumnjiv uzmu dokumente upisu mozda pretresu ako si uredan puste te to je to.
PS. SVE OVE KONTROLE VRSI PS DOBOJ
MATUZICI-USORA
1- Makljenovac znaju cesto stajat, redovna kontrola.
2- Matuzici lokacija preko puta Keway radnje vecinom stoje za vikend i skidaju raju sa obe strane, nisam ih vidjao sa radarom.
3- Matuzici prije Ganjgo benzinske, tu stoje danju skidaju kamiondzije i salju na vagu ako ne rade kamiondzije onda redovna kontrola.
KONTROLU NA MATUZICIMA VRSI PS DOBOJ-JUG, KONTROLU NA MAKLJENOVCU VRSI PS USORA
ALIBEGOVCI-ZABLJAK
1- Alibegovci redovna kontrola, skidaju i sa sve 3 strane, Alibegovci, Sivsa, Tesanjka.
2- Zabljak-Rsoulje kontrola+radar, kontrolu vrse iskljucivo iz pravca Zenice, radar moze biti bilo gdje od Kanticeve benzinske do Tesnjake i obrnuto mjesta ima, tako da pazite tih par KM da ne bi otisla vozacka.
KONTROLU NA ALIBEGOVCIMA I ZABLJKAU VRSI PS USORA, KONTROLU TESNJKA I ROSULJE VRSI PS TESANJ ILI JELAH ZAVISI DAL JE RADAR ILI REDOVNA KONTROLA.