Slabo vuče

Slabo vuče

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
ma bogami fala bogu pa ima pet brzina...neki dan sam drugom nabio 100 km/h...i jos mi malo obrtaja bilo ostalo..moze ici makar 110...kad se malim brzinama vozi moram prikolicu i kanistere sa benzinom voziti....stvarno neznam ba sta bi moglo biti....probaj da ne saltas tako rano...ostavi ga neka goni do crvene pa onda u sledecu brzinu.....sretno u rijesenju problema....nabavi kakav jaci motor pa metni u nju...jer ipak od 29kw nemozes puno ocekivati....
 
Član
Stavi 1.8 i ima da leti!
Druze to je slab motor i na benzinu, jos ga je plin dodatno ugusio, tako da je izgubio vucu i na benzinu jer mu je vjerovatno smanjen dotok zraka, prilkom ugradnje plina!
 
Član
1,1 + plin , jeli ovo neka zaebancija :D , vidi zracni filter mozda je zacepljen , ma da ti ja za stranu drugu brzinu preporucujem i pun gas :D
 
mendoza je napisao(la):
Ma zamenjen je set kvačila (lamela, korpa i druk lager), karburator je čišćen, ali i dalje nema snagu.

Koliko znam, ćale dok ga je vozio sipao mu je povremeno i bezolovni benzin, a auto je pravljen isključivo za obični (olovni). Da li to može da utiče na snagu?

Čuo sam da hoće ležište ventila da ode od toga, a i glava motora može da se ošteti. Da li je to tačno?

OggyBoy je napisao(la):
Ne vjerujem da je lamela! Da je lamela, nabijao bi obrtaje, a covjek kaze da gubi obrtaje! Mislim da ga j*e godina proizvodnje i broj predjenih kilometara!

Auto je dugo bio garažiran (oko 20 godina), pa mu je originalna kilometraža 95520 km.




Ford fiesta 1.1 29kw+plin....losa kombinacija za brzu voznju!
Ugradnjom plina,na nekom dijelu crijeva od kutije fitera do usisne grane je ugradjen rasprsivac plina iz kojeg izlazi plin a on ima dosta manji promjer od tvog crijeva,zato se tebi cini da ti auto ide isto i na plin i na benzin!
Auto nema punu snagu na benzin zbog smanjenja dotoka vazduha!
Probaj rasprsivac da skines,vratis crijevo u svoje mjesto a rasprsivac pomjeris u stranu pa onda probaj auto!
Isti problem sa ja imao prije nekoliko godina s a opel omegom 2.6 v6
 
Član
Problem je bio u lošoj struji i raštelovanim ventilima. Zamenjen je razvodnik, razvodna kapa i ruka, platina, kondenzator, svećice, kablovi za svećice i bobina.

Moram da priznam da ne vuče baš kao BMW i tsl., ali ovo je već daleko prihvatljivije. Bez problema stiže do 100-120kmh (na plinu). A potrošnja je pala na 7-8l plina, a na benzinu 9-10l.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top