Član
farbanjem neces nista postici,farbao sam ja sjenilo prije pa kasnije vidljivost nikakvo :S
Sarajlic je napisao(la):Da se nadovezem,ja sam koristio taj krom sprej a i foliju.Oboje imam i sad a i sociva koja sam radio i dan danas sijaju kao nova na mom bivsem pasatu.Samo treba pripremiti sjenilo kako treba a ne samo oprati i ofarbati.Kupi sprej,uzmi sjenilo i osmirglaj ga iznutra sa granulacijom 400,800 pa 1500.Uzmi sprej okreni ga naopacke i ispusti sav plin iz njega.Nakon toga probij bocu i boju izlij u kanticu i odnesi nekom lakireru da on ulije u pistolj i ofarba ti sjenilo i tad ces dobiti savrseno sjenilo jer pistolj profi lakirera baca maglu a ne "kapi" kao sprej.Ali pazi kada budes uzimao sprej ima ih cak i u uljnim varijantama.Ja sam pogrijesio jednom.Znaci kupi spricni malo na nesto i ostavi da se osusi preko noci.Nakon toga protrljaj prstom boju,ako gubi sjaj i postaje siva nekupuj taj sprej.Ovo ti sve govorim iz iskustva i ja ti garantujem da ako budes pratio upute da nema potrebe za novim sjenilom.Sprej kosta 7 km i 2-3 table smirgla po markicu pa se ti skontaj