RE: SEAT LEON cupra4 TDI > nova vozilica
GTI TDI je napisao(la):
pa to ti kažem, to je par detalja koji ga ne otežaju baš nešto, interkuler je veći i stoji naprijed sa ostalim hladnjacima i par cijevi su drugačije, a što se tiče ovjesa isti kao na 130 ks, samo su diskovi malo veći 288 mm, kod 130ke su 282 i ako je GTI onda su malo tvrđe opruge i niži je 1,5 cm, a turbo rupa je najmanja od svih tdi-jeva i aravno kad se čipuje još se smanji, i leti
pazi jednu stvar, cupra je teza zbog opreme, 4 motiona, tih nekih dodatnih agregata, kocnice na mojoj cupri su 312mm naprijed, 256 nazad (ventilirajuci nazad)
zadnji trap bez pogona je tezi bar 50kg..
no nebitno, nisam uzeo auto da TRKAM vec mi je bitno da iskoristim sve te konje koje ime, o chipovanju jos uvijek ne razmisljam..
nasao sam danas shemu vakuma, to mi je bas i eso preporucio
ova veza izmedju ventila n239 i ovog vacuum reservoara (svijetlo pava veza) je bila kriticna, tj neko je cackao nesto oko ovog rezervoara i nije fino napravio, tako da predpostavljam da malo gubi vakum tu, ovaj plavi dio veze je na jednom mjestu bio presavijen skroz, to smo "ispravili" i auto bas fino ide sad :icon_smile:
svakako da cu prostudirat ovu shemu malo, pregledati sve ove vakume, da budem 100% siguran da je tu sve kako treba
bitno je opet kazem da turbo puse i vise nego dobro, da su dizne dobre, maf malo falsira na leru ali nista strasno, ostalo je sve super