Posle duzeg vremena da napisem koju. Sto smo stariji, to se manje vremena ima, tako da i ovaj projekat ide jako sporo,ali sta je tu je...bitno da ide...
Konacno uradjeni adapteri za wilwood kocnice, kao i nova teflonska creva... montirano i probano na navaku.
Tegovi su pomereni na sredinu felne zbog premalo prostora...safety first naravno...
To bi izgledalo na kraju ovako nekako...
Iskreno nisam zadovoljan za sada kako koce. Prosle su kocile jedno 50 posto jace. E sad, ostalo mi je da promenim glavni kocioni (manji) i da probam sa nekim drugim plocicama, pa cemo videti. Ove apsolutno isto koce i hladne i vruce... ili ne mogu da postignem temperaturu na kojim bi trebalo da rade ili sta se desava/ Da se razumemo, koci ovo lepo, ali kada uporedim sa bivsim, onda tu se svaka prica zavrsava. Videcemo. Sve mi se smesi da cu vratiti girling 60, samo cu staviti neki ozbiljniji disk i plocicu na stare i to ce biti savrseno.
Sto se tice felni, ipak sam ih bacio u sjaj lak, dosta se furao mat.
Xen je to lepo uradio kao i svaki put
Pazarena i nova 4 semislicka nankang ns2r, treadware180. Odlucio sam se za njih jer su skoro pa duplo jeftinija od toyo r888 u toj dimenziji. Moze se reci da je guma odlicna ako se gleda odnos cena kvalititet. Ima tvrdje bokove od r888 i za nijansu slabije drze od toya... Da se ja pitam odlican ulov za te pare.
Stigli neki novi satici koji ce trebati za turbo projekat, pa im se moralo napraviti malo mesta na tabli. Radio je izvadjen,sta je svirao svirao je...

I da, nije folija, pravi karbon je. Dodat je satic za AFR, temp vode i boost. 5 satica je zadrzalo old school, ali afr je morao neki ozbiljniji satic biti.
Stavljen je novi sat koji ima do 260 i 8000rpm. Sve radi osim rpm, moracu da pogledam sta ga zeza kad budem imao viska vremena.
Stavljena i bosch 044 pumpa da turbo ima sa cim da se napoji kako treba

i naravno adapter odradjen od mesinga koji je potreban da bi se montirala pumpa.
U medjuvremenu stiglo je nesto dugo cekano.
Naravno nosaci su prepravljeni od starih, nije da su nesto lagani, ali dobro, barem su jaki.

Sine su stavljene na vozacevo sediste, dok na suvozacevo nema. a i nije potrebno. Ulazak u auto je postao daleko drugaciji,ali dobro, jasno je da sa ovim korakom nema nazad. Uglavnom auto moze da vozi neko do 177 visine, za sve vislje od toga, morao bi se siber otvarati da ima mesta za glavu.
Na Navaku super druzenje kao i uvek. Zao mi je jedino sto nisam stigao da se poigram sa stelovanjem trapa za ovaj track day, kao i jos neka druga stelovanja sto sam imao u planu, ali dobro...bice jos prilika naravno...
I jedno namerno otkacinjanje zadnjice u krivini
To je to sto se tice N/A... sledeci korak je vadjenje motora i pakovanje turba... jos jedna teska pustolovina...
Komentari:
https://bhtuning.com/threads/scirocco-92-1-8-8v-komentari.66815/page-10