Sto se tice nasih svercera, ja ne znam da ijedan uvozi ispravno auto, uradi servis i prodaje ga recimo za 2000km vise nego ga je izasao, ap da ima zarade nekih 2000km... Svaki svercer ako nema bar duplu zaradu na autu, on ga nece kupiti niti prodavati, vecina uveze slupanog za 500 eura, popravi, usminnka, airbag i slicno samo ponisti a ustvari ih ni nema i izadje ga 3000km dk to sve napravi i onda ga prodaje za 7000km, a auto fakticki neispravno i usukano. To sma gledao milion puta kod svercera.... Zato koji god prodaje recimo megane, golf i slicno za 6-7000km i kaze top stanje, znaj da ga je tamo platio 1500-2000km sa 500 000km na satu i u katastrofa stanju i dovezao ovamo, usminkao, lak ispolirao, oprao unutra i vani dobro, motor oprao, vrate se kilometri i u vecini slucajeva falcifikuje se servisna knjiga, zamijene se rucica mjenjaca ako je potrosena i volan ako je potrosen, i eto ga k'o nov, redovno servisiran sa malom kilometrazom (a dosao iz zemlje u kojoj se u prodavnicu po kruh ide autoputom), ful fulova osim koze...
Sto se tice toga za 5-6000 km trazi tacnu kilometrazu i da nije lupano i slicno... Je li tu ima nesto lose, znaci ja ako imam 6000km ja sam svestan da cu baciti pare u vodu i kupiti les auto sa 600 000km predjenih a na 400 000 zadnji put servis radjen? koji ce mi zadavati glavobolju? pa zar nije to sramota reci da je 6000km mala para i da se za to ne moze kupiti nista nego samo les? da moras izdvojiti 20 000 pa kupiti auto neko pa reci eh sad sam miran? mislim to je samo u nasoj dragoj napacenoj Bosni gdje se na grbaci sirotinje zivi i pljacka se sirotinja...