Grga je napisao(la):
zen3dom je napisao(la):
Grga je napisao(la):
tacno takve stvarni natjeraju covjeka da osjedi, al sta ja znam, pokusaj ih "pocastit"i ne odustaj, budi direktan, cim vidis da nesto mute odma reaguj. Nije ni policiji lako, zacas frknu s posla, plate bezze, pa valja svakom drzat ruku pod guzom, ili nadredjenom ili obicnom smrtniku koji im se nameraci na ledja..
pa buraz kolika je tvoja palta kada njihovu od ~1000KM smatras nikakvom:icon_question::icon_question:
Drug, ja sam ti rekao, obrati se ti nekome iznad te tvoje lokalne policije, imas one prijave na besplatan broj, zovi Tz, zovi sve stanice iz opstine, trazi kome da se obratis da to fino provjeri sta se radi i izmisljanje vozila i boje....
Ako ima kakav drot takvo auto (ili njemu neko blizi) nemoj misliti da njega ne stite dok ne sredi auto negdje van tvog mjesta pa da se moze vrnuti i da ne mognu naci dokaza......
zajmi to sto prije, iskreno sam mislio da si vec nasao tog lika....
ja nemam nikakvu platu, student sam, a ja da sam policajac i da imam zenu i dijete i izdrzvam ih sa 1000km dobro bi razmislio kome bi stao na zulj, zacas ljudi frknu s posla . Ne kazem da nema gamadi medju njima, ali licno znam dva slucaja gdje su ljudi samo sto su dobri i posteni najebali do bola, jer nam je drzava takva da je najbolje biti kriminalac jer te svak ziv stiti, milion nekih zavrzlama ima da nemozes bit kriv.
e pa upravo sa takvima kao sto si ti i dobivamo ovaku drzavu.....
i ljude koji nemaju muda da se bore za svoje postenje,,,,,,
a kako oni izdrzavaju porodicu ne pricaj mi, ja zivim od 250KM mjesecno, zivim sa jos dvoje ukucana i krvavo se borim za svaki dinar kako bi sebi obezbjedio bolje sutra (takodje student ali jos malo) i da mi dodje guzonjin sin, sjebe to sto sam jedva skupio radi svoje furke i mangupisanja, i jos pobjegne, ja bi ga zapalio....
prema tome, sa razmisljanjem kao sto je tvoje nasa drzava moze otici samo na gore, jer umjesto da se borimo protiv takvih koji nas ugnjetavaju, mi postajemo kao oni.....
:icon_exclaim::icon_exclaim::icon_exclaim:
buraz, srecno u potrazi, i da ti to rijese sto prije......