Član
Kupujem Castrol edge 5W40 iz motorexa i prezadovoljan sam.Ne dam se zamariti glavu tim da ga kopiraju,ako mene izrade izdradit ce i jos hiljade ljudi.Znam da kod nas i svugdje u svijetu ima mucki ali vjerujem u CASTROL.
Ali jarane CASTROL je najcesce kopirani brend ulja...Kupujem Castrol edge 5W40 iz motorexa i prezadovoljan sam.Ne dam se zamariti glavu tim da ga kopiraju,ako mene izrade izdradit ce i jos hiljade ljudi.Znam da kod nas i svugdje u svijetu ima mucki ali vjerujem u CASTROL.
Pa inace mi je proalih godina trosio oko 0,5L na 2000km, i to 5w40Meni GM-a stuče na 10 hiljada oko litru i po ako često oštrije vozim
U zadnje vrijeme laganica, na 6 hiljada potošio pola litra možda
Taj 1.6 hoce suknut ulja pofino Koliko je kantica tog Elfa
Pravo jeftinoPa inace mi je proalih godina trosio oko 0,5L na 2000km, i to 5w40
Kantica od 4L kosta 32km
Sljedece definitivno Ravenol, Mannol ili Fuchs. Njemacka ulja, provjerena, manje poznata sirokoj masi, tako i kriminalcima
Svabe kontrolisu, distribuisu, i ako uspunjava odredjene zahtjeve, sta mu fali...Mannol je ulje koje se proizvodi u Litvaniji, ali glume nekakvo njemačko ludilo...
Nije bitna reklama ili fency etiketa:Pogledaj im malo web stranicu - prilično je neozbiljna, ključnih informacija nema. Ako su im i ulja takva - neka hvala. Ne vidim potrebu da se nešto germanizira, nema veze ako je iz Litvanije, bitno da je dobro i da ima ok cijenu.
Cijena se formira iz:Ajd da pitam, "forum experte", ta ulja koja su navodno "Njemacka" i predstavljaju kvalitet, a po cijeni su "Tursko-kineska" ko ih proizvodi i od cega ih proizvodi, ako se zna da Njemacka nema rafinerija koje proizvode bazno ulje u omjeru mozda ni za svoje potrebe??? Bitna stvar je, za one koji ne znaju, da je MOTORNO ULJE=BAZNO ULJE+ADITIV, od cega je bazno ulje oko 80-90%, kod npr. Hidraulicnih ili Turbinskih je to i do 98%, ajd da kazemo zavisno od vrste proizvoda...
I jos jedno pitanje (tipujem na raspravu) zna li se ko su naj veci proizvodjaci baznog ulja u Evropi, ili bar u ovoj polovini "stare dame"?
Nije bitna reklama ili fency etiketa:
https://www.google.ba/url?sa=t&sour...gggMAI&usg=AFQjCNFgByGgXu_nveoUaA1j8aplrtTLEw
Ja znam, ali to na kraju i nije bitno.Ajd da pitam, "forum experte", ta ulja koja su navodno "Njemacka" i predstavljaju kvalitet, a po cijeni su "Tursko-kineska" ko ih proizvodi i od cega ih proizvodi, ako se zna da Njemacka nema rafinerija koje proizvode bazno ulje u omjeru mozda ni za svoje potrebe??? Bitna stvar je, za one koji ne znaju, da je MOTORNO ULJE=BAZNO ULJE+ADITIV, od cega je bazno ulje oko 80-90%, kod npr. Hidraulicnih ili Turbinskih je to i do 98%, ajd da kazemo zavisno od vrste proizvoda...
I jos jedno pitanje (tipujem na raspravu) zna li se ko su naj veci proizvodjaci baznog ulja u Evropi, ili bar u ovoj polovini "stare dame"?