RE: Pug 205 GTI new
roki_actros je napisao(la):
Nemoj samo stavljati Mi16 jer nije to vise to..Ostavi ga radje u standardu,a sklapaj neki drugi Mi16..Malo je tih auta danas u nekom stanju, mahom su barake, sporeti, kanisteri, grobovi..To je jedno blago imati takav auto u STOCK izdanju:icon_confused:
jedino sto me muci na mome auto je sto sam saznao da mi nije onaj model od 130KS ispocetka sam mislio da je to u pitanju,duga prica uglavnom...
da nakon sto sam ga registrovao i provozao vidim da nema neke specijalne razlike izmedju ovoga trenutno sto imam i onoga starog 1.6 od 105KS...
pa sam to ispricao kolegi sa foruma cybernck te mi je trazio broj motora, koji je imao sifru DFZ te se ustanovilo da u biti nema 130 nego 102KS, sto me jako razocaralo,stavio sam ga radi toga i na prodaju... i rekao sam sebi ako nadjem jaci motor ostaje kod mene zauvijek a ako ne prodaja...
u saobracajnoj je pisalo da je 72KW te sam ja bio uvjeren da je to neka bila prepravka radi jeftinije registracije ili tako nesta,nisam ni znao da ima ovaj sa ovim motorom :icon_sad:
ide on solidno,imao sam problema sa diznama al i to sam rjesio...
neki dan mi se momak javio,necu jos da otkrijem indetitet i rekao mi je da prodaje motor, nije Mi16...
znam da je originalno stanje najbolje stanje,al nocima me mucilo sto je u mene 102KS...vjerojatno da je onaj od 130 da nikad nebi ni mjenjao al ovakve su trenutno okolnosti...
uskoro ce poceti aBd ugradnja ovome novom motoru,neka bude iznenadjenje o kojem je tacno rijec...
P.S. poceo sam razmisljati da moje ove felge zamjenim za orginalne njegove 15ke no otom potom do proljeca ima pofino vremena,poznavajuci sebe jos cu 10 puta promjeniti misljenje...