C_A_T_T_O je napisao(la):
Posto se spominjem ovdje da dam par odgovora...
@daki- kod tebe je bio problem i otklonjen je u 23:30 navece, istog momenta kad se i desilo.... to mozes i sam potvrdit...i ukoliko sta bude unutar ovih 18 mjeseci garancije ja stojim iza xenona
@muha: to "nas ostale" se odnosilo i na mene, pa evo da ti kazem ima i racun i garancija 18 mjeseci i na ballaste i sijalice...
LP obojici..
cool, naravno i ti si nekada kupovao nesto kod nas i na to imas garanciju full,
mi imamo bazu podataka sa svim SN od sijalica i balasta koje smo prodali ,tako da i u slucaju da izgubite racun mi cemo vas naci tamo...
@ CATTO, cool za 18 mjeseci garancije , mi dajemo koliko i fabrika 12, mada smo imali par slucajeva gdje je garancije bila istekla kratko, i zamjenili smo bez pola rijeci uredjaj. Ima ljudi koji hoce da varaju pa zbog toga stoji disclamer. BTW nisam mislio na tebe za garanciju i racun nego za ove po oglalsima, autopijacama i slicno..
Generalno balast se ponasao kao DC potrosac, osim toga pri startu povuce vise struje nego bilo koja sijalica, do 9A pa to detektuje sam ECU na automobilu, nekad se desi da ECU mjenja polaritet kako bi provjerio sijalicu a balast onda treperi ... Znaci za automobile koje imaju Xenon opciju u ECU najbolje je istu ukljuciti , jer je onda znak da je predinstalacija spremna za napajanje balasta i rad u Xenon modu, ako odete u ovlasteni servis i kupite farove sa Xenon-ima, onda cete vidjeti da na faru postoji konektor koji oni skinu, ECU reprogramiraju i stave druge farove sa Xenon sijalicama ( obicno D2S) i to radi ... U principu to je ta konverzija koju i mi radimo..
Takodje svako ima svoju cijenu , a kupci imaju potpuno pravo izbora...