Član
Posto na neka auta nikako ne idu hid xenoni kao npr na moj BMW (prekomplikovano mi i opasno da mi neko stavlja neke adaptere za sijalice i ponistivace greski),a neki iz drugih razloga ne zele staviti.Ja sam trazio sijalice s xenon look one plave sto svijetle naplavo na bijelo.Nasao sam bio na jednoj pumpi neke talijanske mislim da su lampada 55w xenon blue s E4 i EU standardom cijena oko 20KM za par i odlicno su svijetlile imale su odlicnu boju svijetlo plavu na bijelo i vidljivost je bila veoma dobra,ali im je mana bila sto nisu mogle izdrzati vise od 4-5 mjeseca.Posljie sam nasao u Konzumu one JL sto su i u Robotu i Avantiju prodavane i bile 100w, a sada je bila na njima oznaka 55w a kutija i ostalo sve isto,stavio sam ih jedan dan i onda me uvatila sumnja da su to mozda one sijalice od 100w samo prepakovane jer ih raja nije htjela kupovati,a svijetlile su dobro bar po suhom.Na kraju sam htio nesto kvalitetno njemacko,i nadem OSRAM COOL Blue po cijeni od 15KM komad (koga interesuje gdje na pm nek se javi da ne reklamiram) Ono Cool Blue nema nikakve veze trebali su staviti Cool White jer sijalice svijetle bijelo s malo plave nijanse kao sto se i vidi na slikama dole.
[attachment=10977]
[attachment=10976]
Eto nisam bas zadovoljan u potpunosti s OSRAMOM koliko su ga svi nahvalili ai vidjet cemo koliko ce trajati,ostale su jos Philips da se probaju ali one se slabo imaju kod nas kupiti.Tako de sam nasao i neke All ride marke ali te mislim da otpadaju jer nevjerujem da su kvalitetne.
Nadam se da sam nekome pomogao u odabiru i nadam se da ce neko imati mozda neki dobar prijedlog ili savijet.Znam da je bilo slicnih tema na forumu ali zato ne razgovarati jos o ovome jer sigurno mnoge zanima.Pozz
[attachment=10977]
[attachment=10976]
Eto nisam bas zadovoljan u potpunosti s OSRAMOM koliko su ga svi nahvalili ai vidjet cemo koliko ce trajati,ostale su jos Philips da se probaju ali one se slabo imaju kod nas kupiti.Tako de sam nasao i neke All ride marke ali te mislim da otpadaju jer nevjerujem da su kvalitetne.
Nadam se da sam nekome pomogao u odabiru i nadam se da ce neko imati mozda neki dobar prijedlog ili savijet.Znam da je bilo slicnih tema na forumu ali zato ne razgovarati jos o ovome jer sigurno mnoge zanima.Pozz