Naprijed su 8.5J a natrag su 9J te Keskin kt4Zavisi od sirine felge. Tvornicke su najcesce do 7 cola, aftermarket znaju bit sire pa i to treba gledat pored ET
Ako nisu sire trebalo bi stati, iako je povelika razlika
Auuu jako lijepo izgleda...kako prelijepo ocuvana boja...ja na svojoj nazalost jos puno moram da proradim da bi dosla do izrazaja tolikoOvi passat imaju lijepu liniju i daju se super srediti. Ako vec imas namjeru da ga sminkas onda bi ti preporucio malo vece felgice 18 ke ili 19 sa 35 mm oprugama. Vecinom dodu Papiri uz Felgen i Feder tako da tipiziranje nije nikakav Problem. Moj buraz je voza ovakog Passata prije 3 godine sa 19 Zolla gume su bile 235-35-19 i H&R Gewinde Ovijes, Tipiziranje trajalo sa odgovarajucim Papirima pola sata. Evo 2 slicice od njegovog Auta mozda tu i tamo ti malo olaksam da vidis sta se za relativno male Pare moze uraditi Pozdrav
Cak sam i auspuh prvo pogledao..labav je al kad sam ga ljuljao i udarao ne stvara tako jak zvuk...selene kugle lezajeve na soljama poluosovine ma sve sam zivo pogledo..cak gledao da se nisu pokrivile..ma skoro 2 sata smo gledali i ja i mehanicar nikom nista jasno...momak je pola sata malte ne divljao sa autom nista nije cuo...ja odmakeo od njega par kilometara na povratku kuci onda krenulo random da kvrcka...nosace motora nismo gledali..ali kazem osjetim da mi sa obje strane kvrcne tocno ispod pedala gasa i kocnica...dakle izmedju sjedista i pedala...kad se sagnem pod auto tocno tu dodju ti subframe sarafi...kako sam gledao po netu golf V ima sa tim dosta problema a u mene je skoro pa isti ovjes...Audi poneki takodje sa tim problema ima.Da ti nije labav auspuh, pa udara gore?
Pfff tu moze biti svasta nesto... Ja bih poceo npr. od selena, kugli, lezajeva amortizera, pa do nosaca motora...