Par pitanja u vezi kazne?

Par pitanja u vezi kazne?

Poz narode,
Sinoc oko pola 12 su me 2 bijednika pukusala napraviti budalom da sam prosao na crveno svjetlo , zaustavili su me naravno posvadjali smo se i potpisao sam da zelim da idem na sud jer ne zelim da me prave budalom za nesto sto nisam uradio.
Zanima me koji su tu troskovi mislim sudski i da li ako izgubim na sudu (sto vjerovatno hocu jer je njih bilo 2ica a ja sam ) da li opet mogu platiti pola kazne ako platim odma ili se to vec racuna od sinoc da sam dobio kaznu.
Takodje da li mogu sada platiti tu kaznu iako sam potpisao da zelim na sud.
 
Član
neznam kako je u bih ali u hrvatskoj je procedura ovakva, kad te zaustave i ako si pocinio prekrsak za koji je predviđena kazna u iznosu do 2 000 kn imas pravo na mjestu prekrsaja ili u roku 3 dana platiti pola novcane kazne ako na to pristaneš, ako ne pristaneš onda ti oni pišu obvezni prekršajni nalog na koji imas pravo uloziti prigovor ili platiti 2/3 u roku 8 dana, ako ulozis prigovor cijeli predmet se šalje na nadležni prekršajni sud, zovu te na ročište i tamo dajes svoju izjavu ako je nisi napisao u prigovoru (što je puno učinkovitije jer papir nema emocije), policijski službenik je uvik u pravu ako da izjavu i uvijek će više vjerovati njemu nego tebi. obično sud kaznu smanju na 1/2 ili 1/2 (plus troškovi postupka koji su u nas od 100-200 kn) zavisi jesi li kažnjavan i naravno čiji si, ako si dobar s njima dobiješ nekad i opomenu, na taj iznos koji ti presude imaš pravo u određenom roku platiti 2/3 iznosa kazne a troškove u potpunosti moras platit. ZNAM DA NIJE ISTO U HRV. I BIH ALI MOZDA TI POMOGNE ILI NEKOM DRUGOM LP
 
Član
Meni su to isto pokusali da uvale otisao na sud rekao da zelim dokaz da sam prosao kroz crveno i nisam podlegao pritisku policajaca na sudu te mi je tuzba odbacena. Sad ne mozes platiti ako si potpisao da ides na sud. Ako izgubis imas sudski trosak koji je ja msm 75 KM i plus kazna kolika je. Moja preporuka ti je da cvrsto ostanes pri stavu da nisi prosao kroz crveno a ako bas budu uporni reci da su ti trazili mito da te puste i da zbog toga si trazio sudsko resenje :D
 
A covjece zar su toliki sudski troskovi , ma nije ufatili me pravit budalom kao da sam isao 300 i na mrtvo crveno prosao na najpormetnijoj raskrsnici a ne prosao sa Puntom 1.2 uz brdo i prosao na zuto i to jedva dok se sepet zaleti i nasli se na meni izivljavati. Isao odma za taxijem znaci ja dok sam gledao u semafor bilo je zuto , mozda na pola auta da je crveno bilo ali nije onako kako oni kazu da se kao njima na suprotnom semaforu upalilo zeleno jer nema sanse tek se zuti pola poslije 1 sec kad se upali fino crveno na kontra semaforu. Pored toga skonto sam ja odma klosare i rekao mu ja se evo kunem majkom da sam prosao na zuto a ti ako mislis da si upravu i ako imas djecu zakuni se djecom svojom da sam prosao na crveno i on naravno suti. Nije mi do para boli me ***** naplacao sam se kazni more al necu da me pravi budalom prasinar jedan obicni
 
Član
sudski trosak kako je znam kad sam iso je bio 125KM i kazna ako nedokazes suprotno na sudu, a kaznu placas citavu nevazi ti ono pola kazne da uplatis..
 
Član
Moj slucaj: Imao sam udes prije 5 godina, bio na sudu, na samom kraju sam dobio kaznu plus troskove suda u iznosuod 50KM, snosio sam 50% odgovornosti sto znaci da su ukupni troskovi suda bili 100KM. Ne mora da znaci da ce i u tvom slucaju da bude tako, samo iznosim svoje iskustvo.
Cisto sumnjam da ces uspjet da se izboris protiv njih, i ja sam pokusavao da ispravljam "krive Drine" bezuspjesno, bagra pa et'...
 
Bruda ja koliko znam da jedan policajac ne može kolegi biti svjedok. To mi je rekao čovjek koji je bio policajac. Doduše to mi je rekao prije par godina, valjda nije zakon mjenjan. Što se tiče ovog ostalog, nisam upućen.
 
Ma ne znam izgleda sta god covjek uradi izbiju mu pare iz djepa , zalio se ne zalio nesto moram platiti i ispadam magarac kriv bio ili ne. Uzas zivi ajd mozda neko zna tacnije kako to ide
 
Ma opet ti kazem nije do para , da sam je platio odma bila bi 50KM , sve svoje kazne kada pogrijesim uredno platim ali ovo je bilo bas izivljavanje i necu to da dopustim da me pravi budalom , ja kad pogrijesim kazem jeb ga pogrijesio sam pisi ko ga jebe al ovo je nesto drugo.
 
Član
Jel bio semafor sa treptećim zelenim ili obični? Kada ne trepti zeleno ja često prođem bez namjere kroz žuto jer nema šanse da stanem ako sam 5 metara prije semafora i za sekund se upali žuto i crveno. Na takvim semaforima bih uvijek išao na sud i ne bih priznao grešku. Ako je bio semafor sa treptećim zelenim prolazak kroz žuto ne bih tolerirao i napisao bih ti kaznu. Ako ti vidiš žuto dok stojiš 10 metara od semafora onda ti je zadnji kraj auta sigurno prošao kroz crveno.
 
Nije treptece nego ono sto odma prebaci zato nisam ni stao jer sam bio u trku a odma je prebacilo na zuto , da sam poceo kociti opet bi stao iza semafora jer bukvalno dok sam prolazio kroz njeg zuto se palilo. Sve znam i ja kazem priznao bi i kraj price nije mi prva kazna kad pogrijesim pogrijesio sam pisaj ga al ovde sitaucija nije bila takva i nece me 2 mamlaza pravit levatom.
 
Top