Uh jeste se naglabali. Ovako, SVI koji imate problema s konektovanjem, nema veze s verzijom nfs-a, niti crackom, updateom niti cime, nego ima veze da prije nismo imali svi ADSL, a ko je i imao vecinom je koristio modem (kao i ja sam) a ne router. Fazon je da router dosta "inteligentnija" naprava, i blokirani su ti portovi radi zastite korisnika. Nadalje, oni kojima je taj UDP port otvoren (vwfan, otvori i tcp 9442 za svaki slucaj) imaju sve sto je potrebno za net igru, samo je bitno da imaju patch instaliran koji je naveden u prvom postu (ado_d je probao bez njega i ne ide) i da "ubodu" pravu IP adresu.....ove 192.168.x.x su interne adrese (da ne ulazim u detalje) i NISU PRAVE koje su vam potrebne za igru! Adresa tipa ove koju je vernes postavio je prava IP adresa, da nadjete svoju pravu IP adresu idite na
http://www.whatismyip.com/
to je adresa koju dajete drugima kada ste host utrke! Ono sto NFS ispise u gornjem desnom cosku zanemarite, to je ista ona IP ADRESS koju sam spominjao u uputstvu (ona treba da bude upisana u onim TCP/UDP routing postavkama sto sam opisivao). Da bas bas pojednostavim, zamislite router kao telefonsku centralu, i vi treba da "naucite" router da kada dobije "poziv" na UDP 9442 doticni proslijedi na IP ADRESS koji vam izbaci NFS u gornjem desnom cosku (ili jos preciznije koji vam izbaci IP CONFIG, trebali bi da se poklapaju). Znaci adresa koju vam da ova stranica gore (whatismyip) je zapravo "telefonski broj" routera, a ona koju vam izbacuje NFS ili IPCONFIG je lokal vaseg kompjutera
jeb'te treb'o sam bit nastavnik